Artificial Intelligence phishing detectie
Security

Artificial Intelligence phishing detectie

Wil jij jouw e-mailbeveiliging naar the Next Level brengen? Bekijk dan de mogelijkheden van Artificial Intelligence.

security scan neem contact op

Next Level Artificial Intelligence

De AI e-mailbeveiligingsoplossing van Tredion is een aanvulling op de e-mailbeveiliging binnen onze e-mailbeveiligingstrategie. Het richt zich met name op het ondervangen van de steeds geavanceerdere vormen van e-mailbedreigingen. Denk aan account take-over, CEO-fraude, advanced spear phishing en lateral phishing. Vormen van e-mailbedreigingen die de traditionele oplossingen zoals ons geavanceerde spamfilter niet herkent.

Hedendaagse gevaren van cybercriminaliteit

Tredion beschermt haar gebruikers met Artificial Intelligence tegen de nieuwe hedendaagse gevaren van cybercriminaliteit. Deze gevaren zijn voornamelijk gericht op de mens in plaats van op de techniek. Hier schreef Richard, onze Security Specialist, eerder een blog over.

Zoals hierboven benoemd liggen er nieuwe gevaren op de loer. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

 1. Phishing: het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website via e-mails.
 2. Spear phishing: een doelgerichte phishing poging naar één persoon.
 3. CEO-fraude: phishing e-mails waar hackers zich voordoen als de baas van een onderneming.
 4. Brand impersonation: phishing e-mails waar hackers zich voordoen als een onderneming.
 5. Zero-dayaanvallen: hackers proberen misbruik te maken van een onbekende kwetsbaarheid in systemen.
 6. Web impersonation: phishing e-mails waar hackers zich voordoen als webservices zoals Microsoft Outlook.
 7. Spoofing: het vervalsen van kenmerken met als doel om tijdelijk een valse identiteit aan te nemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om e-mail, website, IP-adres of telefoonnummer.

Gevaren als spam en malware zijn zaken die wij technisch al tegenhouden, maar een e-mailaccount dat gehackt en overgenomen is door cybercriminelen is veel moeilijker te vinden. Een voorbeeld: doordat een e-mail die afkomstig is van je leverancier technisch gezien juist is, lijkt het op een legitieme e-mail. Wanneer er vervolgens een nieuw rekeningnummer wordt verstrekt waarop jij een betaling doet is er sprake van een nieuwe bedreigingsvorm genaamd account take-over. Je leverancier heeft hier immers geen weet van.

Phishing mails vragen om een nieuwe vorm van bescherming

Om jouw organisatie en medewerkers tegen dit soort phishing e-mails en bedreigingen te kunnen weren is een nieuwe vorm van bescherming nodig. Eentje die ook intern binnen de organisatie e-mailaccounts scant en monitort. Een vorm van bescherming die op zoek gaat naar bedreigingen vanuit de mailboxen in je organisatie in plaats van technisch onjuiste e-mails van buiten je organisatie tegen te houden.

Een directe integratie met Microsoft Office 365 zorgt ervoor dat zowel e-mailverkeer uit het verleden als nieuwe inkomende gegevens worden gescand. Het systeem leert op basis van al die data. Algoritmes en patronen in communicatie en verkeer vormen de basis. Op die manier ontdekt het systeem bijvoorbeeld de pogingen van een account take-over van aanvallen die starten uit een gecomprimeerd e-mailaccount binnen je organisatie.

Benieuwd welke bedreigingen er nu in jouw mailbox te vinden zijn? Doe dan de E-mail Threat Scan!

Bescherm je online reputatie

Een tweetal veelvoorkomende bedreigingen zijn ‘domain spoofing’ en ‘brand impersonation’. Beide zijn een voorbeeld van phishing aanvallen. Door domain spoofing wordt jouw bedrijfsdomein gebruikt door kwaadwillenden om zich voor te doen als jouw bedrijf of als een van je werknemers. Het nabouwen van je website of het versturen van e-mails met een niet van echt te onderscheiden opmaak zijn middelen die worden ingezet. Die middelen vallen onder brand impersonation.

Brand impersonation houdt in dat kwaadwillenden jouw bedrijf effectief imiteren om zo alle mogelijke vormen van informatie te vergaren bij de slachtoffers. Deze slachtoffers zijn vaak je klanten, leveranciers en externe partners. Het gevolg is vaak financiële schade, maar vergeet ook niet de imago schade die je hierdoor oploopt.

Meer weten over phishing en wat je er tegen kunt doen? Onze collega Marc schreef hier een blog over.

Hoe Tredion jou kan ondersteunen

Maar hoe bescherm je jouw reputatie? Om je bedrijfsreputatie online te kunnen beschermen tegen cyberfraude maken we met onze oplossing gebruik van de technieken DMARC en DKIM. Hierdoor wordt misbruik van je domeinen en merknaam tegengegaan. Dit zijn technieken waarmee onder andere de authenticiteit van een e-mail wordt geborgd. Zo worden jouw e-mails technisch gezien ondertekend met een sleutel, zodat de ontvanger kan controleren of het bericht onderweg niet is aangepast. Ongeoorloofd gebruik gaan we op die manier tegen.

Met onze Artificial Intelligence (AI) e-mailbeveiligingsoplossing bescherm je jezelf en je organisatie tegen de nieuwste bedreigingsvormen die cybercriminelen inzetten.

De voordelen op een rij

 • ✓

  Met de e-mail threat scan beoordelen en begrijpen wij jouw huidige e-mailomgeving.

 • ✓

  Voeg een extra beveilingslaag toe aan jouw bestaande spamfilter.

 • ✓

  Het biedt bescherming tegen de nieuwste cyberaanvallen. Denk aan account take-over, advanced spear phishing, CEO-fraude en lateral phishing.

 • ✓

  Cyberfraude voor jouw bedrijf wordt tegengegaan.

Wil jij jouw organisatie beschermen tegen de nieuwste vormen van cybercriminaliteit? Neem dan contact op. We helpen je graag verder!

Neem contact op

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Dichtbij Kinderopvang

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: