E-mailbeveiliging: digitaal kat-en-muisspel
Blog

E-mailbeveiliging: digitaal kat-en-muisspel

Zoals je waarschijnlijk weet is e-mail dé achilleshiel op het gebied van digitale beveiliging. Via e-mailberichten dringen phishing mails door tot systemen en accounts. In onze dienstverlening neemt beveiliging daarom een belangrijke plaats in. Marc van Erp vertelt in deze blog over de mogelijke gevaren van phishing mails en de oplossingen die wij bieden om jouw digitale wereld zo veilig mogelijk te maken en te houden.

Wanneer je jouw bedrijf wil beschermen tegen ‘digitale aanvallen’, bieden wij drie vormen van beveiliging. Onze oplossingen zijn onder te verdelen in ‘standaard’, ‘kunstmatig’ en ‘bewustzijn’. Bewustzijn is de nieuwe manier van beveiliging en gaat in op de menselijke rol als gebruiker. Want hoe geavanceerd sommige vormen van phishing mails ook zijn: de mens maakt uiteindelijk de fouten! Daarom bieden wij trainingen aan in security awareness.

E-mailbeveiliging: digitaal kat-en-muisspel

Wat zijn de meest concrete bedreigingen?

Er zijn veel varianten in phishing mail. Met een Microsoft licentie maak je gebruik van de standaard beveiliging. Wij bieden als Tredion daarop standaard aanvullende diensten aan. Die hebben met name betrekking op e-mail beveiliging. Je moet daarbij denken aan geavanceerde spamfilters, die intelligente ongewenste e-mail ‘buiten de deur’ houdt. Met behulp van technische aspecten wordt verdachte mail gefilterd, waardoor malware en virussen worden tegengehouden.

Een ander gevaar zijn zero-day bedreigingen. Dit zijn onbekende bedreigingen, waardoor aanvallers ongemerkt in systemen van bedrijven en organisaties kunnen rondkijken. Er wordt onopgemerkt schade aangericht omdat deze kwetsbaarheden in je systeem nog onbekend zijn. Dat maakt ze erg interessant voor aanvallers. Met behulp van intelligente spamfilters worden gedrag, codes en identiteiten geanalyseerd. Door de voortdurende ontwikkelingen wordt het met deze technieken voor hackers steeds ingewikkelder door te dringen tot je systemen.

Welke risico’s loop je bij onvoldoende beveiliging?

Het is verstandig een volledig complete beveiligingsstrategie te hebben als bedrijf. Zoals gezegd is e-mail het grootste beveiligingsrisico. Er kan serieuze schade worden toegebracht aan je productiviteit. Het kan leiden tot datadiefstal, financiële verliezen, imago- of reputatieschade en zelfs tot bedrijfsspionage.

Met onze Tredion AI – Artificial Intelligence – beveiliging bestrijden we ook geavanceerde bedreigingen, zoals advanced spearfishing. Deze nieuwe vorm van phishing leidt tot het overnemen van accounts, waardoor hackers kunnen meelezen in mailverkeer zonder dat je daar iets van merkt. Dit is een bedreiging die technisch lastiger is tegen te houden. De beveiliging is hier met name gericht op het doorzien van communicatie. De alarmbellen gaan rinkelen in het geval van ongebruikelijke aanspreekvormen of afwijkende patronen. Onze technische oplossingen filteren voordat de bedreiging je inbox heeft bereikt.

Bescherm jij jouw organisatie al tegen phishing mails?

Wil jij weten hoe jouw organisatie presteert op het gebied van security? Wij bieden een gratis security scan die jou een optimaal beeld geeft van de status van jouw IT-security. Wij helpen je graag jouw organisatie Next Level te beveiligen! Benieuwd naar onze security scan?

Doe de security scan

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Marc van Erp,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Marc van Erp

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: