Soc-as-a-Service
Security

Soc-as-a-Service

Wil jij voorbereid zijn op de toekomst van cybersecurity en hackers buiten de deur houden? Maak kennis met een Security Operations Center!

security scan neem contact op

SOC: Next Level beveiliging

Een goede beveiliging van alles wat zich binnen jouw onderneming afspeelt wordt steeds belangrijker. Met een SOC creëer je een extra laag beveiliging voor de organisatie. De afkorting SOC staat voor Security Operations Center.

Wat is een SOC?

Maar wat is een SOC? De betekenis van een SOC is als volgt: met een SOC monitoren we jouw systemen continu. De informatie vanuit alle verschillende deelgebieden binnen jouw IT-systeem brengen we bij elkaar. Denk aan de virusscanner, de firewall, de cloud omgeving en de lokale server omgeving. Alle informatie wordt 24/7 gemonitord om te kijken of er vreemde dingen gebeuren.

Juist door deze informatie met elkaar te combineren kun je conclusies trekken en achterhalen waar er mogelijk iets misgaat. De oplossing die een SOC biedt is een extra niveau van beveiliging die we toevoegen aan onze huidige dienstverlening.

Een SOC wordt uiteindelijk de norm

De wereld van cybersecurity verandert razendsnel. Inmiddels is het ontzettend geavanceerd en ingewikkeld geworden. Niet alleen de grote bedrijven worden geraakt door hackers; ook MKB-bedrijven worden niet langer overgeslagen. Het is niet meer de vraag óf je te maken krijgt met cybercriminaliteit, maar eerder wanneer.

Dat is precies de reden om te starten met Next Level beveiliging in de vorm van een SOC. Het is een vervolgstap om qua beveiliging bij te blijven in de snel veranderende wereld van cybersecurity. Op deze manier houd jij hackers buiten de deur en beperk je de schade.

Security operations center via Tredion

Bij Tredion bieden we tal van beveiligingsoplossingen aan. Denk aan het updaten van systemen en het veilig inloggen met tweestapsverificatie. Ons proactieve beheer zorgt ervoor dat jij en jouw medewerkers het werk waar jullie zo goed in zijn op een veilige manier kunnen uitvoeren.

Wat je met nieuwe bedreigingen helaas steeds vaker ziet, is dat hackers inventiever worden en steeds beter weten hoe ze toch bij een bedrijf binnen kunnen dringen. Dat is de reden dat wij deze oplossing beschikbaar hebben gemaakt voor het MKB. Want waar grote bedrijven deze oplossing al veel langer gebruiken, was het voor het midden- en kleinbedrijf lange tijd te complex en te prijzig.

Wanneer je kiest voor een SOC, worden jouw dashboards 24/7 bekeken en in de gaten gehouden. Zodra er een melding binnenkomt wordt er beoordeeld of de melding echt kritisch is. Wanneer de melding kritisch is gaan onze engineers meteen aan de slag met het oplossen van het probleem.

Hoe werkt dat dan, zo’n SOC?

Het proactief beheren en monitoren van de beveiliging voeren wij al lange tijd uit, maar hackers zijn inmiddels zo inventief dat ze toch manieren hebben gevonden om jouw systeem mogelijk binnen te komen. Op het moment dat dit gebeurt zijn wij er door middel van SOC razendsnel bij. Dat resulteert erin dat we de schade tot een minimum kunnen beperken. In sommige situaties kunnen we door het continu monitoren zelfs voorkomen dat een hacker toch binnenkomt.

De voordelen van een SOC

 • ✓

  Het biedt een extra laag beveiliging voor de organisatie.

 • ✓

  Het verkleint het verlies van data of schade aan de reputatie van de organisatie.

 • ✓

  Alle deelgebieden binnen jouw IT-systeem worden 24/7 gemonitord.

 • ✓

  Door de inzet van een SOC wordt het veel sneller ontdekt wanneer een organisatie slachtoffer is van een cyberaanval.

 • ✓

  Wanneer een probleem zich voordoet, staat er een team van ICT-specialisten voor je klaar om het op te lossen.

Ben je benieuwd wat een SOC voor jouw onderneming oplevert en hoe wij jou daarbij kunnen helpen? Neem contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. We helpen je graag!

Neem contact op

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Dichtbij Kinderopvang

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: