Educatie & kinderopvang

Educatie & kinderopvang

Focus op de ontwikkeling van de kinderen? En begrijpelijke ICT-support en er verder geen omkijken naar hebben? Dat is onze focus!

afspraak maken neem contact op

Jouw business: educatie en/of kinderopvang

Elke sector kent op ICT-gebied zijn specifieke uitdagingen. Welke behoeften hebben organisaties en – misschien nog belangrijker – medewerkers in deze sector op het vlak van ICT-ondersteuning? Dat is in het geval van educatieve instellingen als scholen en kinderopvangorganisaties niet anders. Inmiddels hebben wij een brede klantenkring opgebouwd in deze sector. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan gauw verder!

Ervaring en affiniteit met onderwijs en kinderopvangorganisaties

Medewerkers van kinderopvangorganisaties en het onderwijs werken met één belangrijk doel: de ontwikkeling van kinderen. Net als voor bijvoorbeeld zorgmedewerkers of mensen in het onderwijs, geldt dat alles in het teken van dat ‘zorgdoel’ staat. Daarom is het belangrijk dat je als ICT-leverancier je plek kent en de taal van je klant spreekt. Hard- en software voor onderwijs en kinderopvang wordt ‘slechts’ gezien als functioneel gereedschap, wat volledig in het teken moet staan van het ondersteunen van de medewerkers om dit doel te bereiken.

Praktische oplossingen

Wij richten ons onder andere op medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen in het geval van problemen. Geheel in lijn met oplossingen in de sector zelf, maken we bijvoorbeeld gebruik van gekleurde stickers op de patchkasten. Wanneer een medewerker onbekend is met een router, blijkt een kleurmarkering vaak een uitkomst! Voor onze helpdeskmedewerker én voor de pedagogisch medewerker. Op die manier zorgen we er samen voor dat iedereen weet hoe er weer aan de slag kan worden gegaan.

Softwarepakketten voor educatie

Kinderopvangorganisaties en educatieve instellingen werken met specifieke softwarepakketten. Bij Tredion zijn we bekend met alle verschillende kinderregistratie-programma’s en andere veelgebruikte softwarepakketten binnen de kinderopvang en binnen het onderwijs. Programma’s als Flexkids, Konnect en KidsVision bieden oplossingen op het gebied van planning en oudercommunicatie en zijn inzetbaar als ouderportaal. Wij ondersteunen jouw medewerkers met het gebruik van deze pakketten. Denk bijvoorbeeld aan het uploaden van een foto van een iPad naar het ouderportaal.

Uitdagingen in de kinderopvang- en onderwijssector

Onze dienstverlening aan de educatie en kinderopvangsector kent een lange geschiedenis. ICT-oplossingen voor onder andere Stichting Kinderopvang Gorinchem (SKG) en Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg (SKPC) hebben ons veel geleerd over specifieke wensen en uitdagingen. Op basis van die ervaring zijn wij in staat onze dienstverlening steeds specialistischer toe te passen.

Een veelvoorkomende uitdaging is om meerdere IT-omgevingen samen te brengen in één pand. Bijvoorbeeld wanneer een kinderopvang onderdak heeft in een basisschool, waar ook de buitenschoolse huist. Denk bijvoorbeeld aan een brede school met verschillende scholen, kinderopvang en zorginstellingen. Wij verzorgen optimale beveiliging van de IT in verband met privacygevoelige data en begeleiden de medewerkers. Bijvoorbeeld bij het maken van rapportages, het uploaden van foto’s of het lokaliseren van documenten in het systeem.

Permanente educatie

Permanente educatie maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van ons dienstenpakket. Met behulp van trainingen, webinars en video’s verzorgen wij voortdurende trainingen aan management en medewerkers. We kiezen verschillende trainingsvarianten. Webinars, maar vooral ook op locatie – eventueel zelfs individueel.

Wij constateren dat deze aanpak gewaardeerd wordt. Permanente educatie stimuleert medewerkers kennis te vergaren en leidt bovendien tot adoptie, acceptatie en efficiënter gebruik van ICT-mogelijkheden. We vragen ons doorlopend af welke middelen we effectief kunnen inzetten. We maken bijvoorbeeld gebruik van een trainingsapp, waarmee we voortgang meten en kennis kan worden getoetst. Zo kunnen de pedagogische medewerkers zich bezighouden met de kinderen en niet met de IT!

Security

We leggen veel nadruk op de beveiliging van documenten. Het beschermen van persoonlijke gegevens verdient al onze aandacht. Buiten de digitale beschermingsmiddelen die standaard deel uitmaken van onze Microsoft-pakketten, gaan we verder. Kijk maar:

Wist je dat…

  • Tredion ISO 27001 gecertificeerd is?
  • Al onze medewerkers in het bezit zijn van een VOG?
  • Wij Microsoft Education partner zijn?
  • Wij ruime ervaring hebben met verschillende kinderopvangorganisaties?

Ook Next Level ICT? Als complete ICT-dienstverlener hebben wij ruime ervaring en affiniteit met het onderwijs en kinderopvangorganisaties. Onze specialisten zijn je graag van dienst! Neem contact met ons op of maak hier direct een afspraak.

De verbinding tussen kinderopvang en ICT

Download de whitepaper en ontdek Next Level ICT voor de kinderopvang!

Klik hier direct downloaden

Educatie & kinderopvang

Je bent in goed gezelschap:

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Wij werken o.a. samen met deze partners: