Continuïteitsoplossing
Security

Continuïteitsoplossing

Wanneer zich een calamiteit voordoet wil je zo snel mogelijk weer online zijn en de downtime minimaliseren. Onze continuïteitsoplossing helpt je!

security scan neem contact op

Next Level continuïteitsoplossing

De wereld van cybercriminaliteit is de laatste jaren flink gegroeid. Waar het voorheen voornamelijk grote organisaties trof, gebeurt het ook steeds meer bij MKB-bedrijven. Dat maakt dat het voor ieder bedrijf, zowel groot als klein, belangrijk is om je hier tegen te wapenen.

De continuïteitsoplossing zoals wij deze aanbieden is speciaal voor servers die bij jou op locatie staan. Waar je met een traditionele back-up vooral dataverlies voorkomt, maar nog steeds flinke downtime kan hebben, minimaliseer je met deze oplossing de downtime. Jij als bedrijf hebt snel weer beschikking tot je serveromgeving en data wanneer een calamiteit zich voordoet. Denk hierbij aan het kapot gaan van een fysieke server of aan een cyberaanval. Maar ook op kleiner niveau kunnen we data en bestanden snel terughalen, wanneer iets per ongeluk verwijderd is. Op die manier kunnen jij en je medewerkers ontzettend snel weer beschikken over de data en de IT-omgeving.

Waarborg jouw continuïteit

Onze focus ligt bij Tredion op security. We zien al jaren dat security ontzettend belangrijk is, maar juist ook steeds belangrijker wordt. Daarom bieden wij aan onze klanten IT-oplossingen aan die het antwoord zijn op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Onze continuïteitsoplossing is er daar een van. Wanneer je niet verstandig omgaat met je serveromgeving en data, loop je risico op dataverlies. Of dat je lang offline bent nadat een hack zich heeft voorgedaan. En dat is uiteraard niet wat je als bedrijf wilt, want jij wilt door met de dagelijkse gang van zaken en jouw eigen klanten zo goed mogelijk bedienen.

Continuïteitsoplossing vs. de traditionele back-up

Maar wat is het verschil tussen een traditionele back-up en de continuïteitsoplossing? Wat is de meerwaarde van de continuïteitsoplossing? We zetten het voor je op een rij.

De traditionele databack-up beantwoordt de vragen: is mijn data veilig? Kan ik ze terughalen in het geval van een storing? Het doel van de back-up is het voorkomen van dataverlies. Wanneer er iets gebeurt moet de vorige versie van de back-up worden teruggezet. In deze tijd van herstel kun je niet werken en dit kan soms meerdere dagen duren.

De continuïteitsoplossing kijkt naar het totale plaatje en stelt daarbij de vraag: hoe snel krijg ik mijn bedrijf weer up and running in het geval van een systeemuitval? Het doel is dan ook het minimaliseren van de downtime én het voorkomen van dataverlies. In geval van een calamiteit is het mogelijk om de belangrijkste onderdelen van de omgeving, in zijn geheel of gedeeltelijk, direct in de cloud op te starten. Dit zorgt ervoor dat we je omgeving en data altijd en snel terug kunnen halen. En dit beperkt de downtime van je organisatie enorm.

Waarom Next Level?

Als bedrijf kun je niet zonder een goede back-up van je netwerkomgeving. De continuïteitsoplossing is alles in één: er wordt minimaal elk uur een back-up gemaakt van de omgeving (een Back-Up Disaster Recovery). Een traditionele back-up maakt elke 24 uur een back-up. Je bent met de continuïteitsoplossing snel weer online wanneer een calamiteit zich voordoet én je voorkomt dataverlies. Hierdoor kan je huidige back-up oplossing en de bijbehorende kosten komen te vervallen.

Het unieke ten op zichten van de traditionele back-up is dat elke gemaakte back-up getest wordt in een virtuele omgeving én fysiek wordt opgestart. Ook wordt de back-up gescand op malware (kwaadaardige software). Hierdoor zien we heel snel wanneer de malware is geïnstalleerd in jouw omgeving en weten we direct het herstelpunt om een veilige back-up terug te zetten. Als de back-up niet slaagt krijgen wij direct een melding en lossen wij het probleem op.

Back-up vs. continuïteitsoplossing

De implementatie en werking

Het kiezen voor deze oplossing is één van de belangrijkste dingen in de preventie van cybersecurity. Wanneer dit intern goed geregeld is, is het helaas nog steeds mogelijk om getroffen te worden door een cyberaanval. Wel beperk je de impact en de schade enorm, omdat er niks verloren gaat. En het terughalen van alle data of het herstellen van de omgeving gebeurt ook nog eens ontzettend snel. Zo kunnen jij en je medewerkers vrijwel meteen weer verder waar jullie mee bezig waren.

Simpel gezegd resulteert deze oplossing in bedrijfscontinuïteit. Maar hoe werkt het? De implementatie ervan is gemakkelijk en snel. Binnen een dag installeren wij bij jullie op locatie een box. Wanneer dit geïmplementeerd is, wordt er via deze box ieder uur een back-up van de omgeving gemaakt.

Deze back-up wordt gemaakt naar onze back-up box in je bedrijf, die afzonderlijk draait van de serveromgeving. Vervolgens wordt deze back-up ook naar de cloud gebracht, zodat er altijd een kopie van de omgeving buiten het pand aanwezig is. Het grote voordeel daarvan is dat wanneer je gehackt wordt, de data vanaf twee locaties teruggehaald kan worden. We proberen het eerst via de box en als dat niet lukt halen we de back-up van jouw omgeving terug via de cloud.

Gif oplossing

De voordelen van een continuïteitsoplossing bij Tredion

 • ✓

  De complexiteit van een continuïteitsoplossing is toegankelijk gemaakt voor de MKB-markt.

 • ✓

  Alles in één oplossing: het integreert je back-up én de continuïteitsoplossing.

 • ✓

  Eenvoudige en snelle implementatie.

 • ✓

  Elke gemaakte back-up wordt getest in een virtuele omgeving en fysiek opgestart.

 • ✓

  Onbeperkt retentie: bestanden kunnen oneindig worden teruggehaald, het maakt niet uit wanneer ze zijn aangemaakt en opgeslagen.

 • ✓

  Na een cyberaanval of het uitvallen van de omgeving ben je ontzettend snel weer online. Je kunt direct weer opstarten in de cloud!

Meer lezen over onze continuïteitsoplossing? Jan van Wijgerden schreef een blog over de drie facetten die van belang zijn bij het beveiligen en bereikbaar houden van je systemen en bestanden.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen met een continuïteitsoplossing? Neem contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. We helpen je graag!

Neem contact op

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Dichtbij Kinderopvang

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: