Toekomstbestendige IT
case

Toekomstbestendige IT

Eureco Pharma was op zoek naar een partij die toekomstbestendige IT kan opzetten. Met de overgang naar Azure hebben wij dat voor hen verzorgd.

Eureco Pharma in het kort

Eureco PharmaBetaalbare en toegankelijke farmaceutische zorg voor elke patiënt, daar staat Eureco voor. Met een team van ongeveer 85 mensen zetten ze zich elke dag in om de vraag en het aanbod van geneesmiddelen op de Europese markt op elkaar af te stemmen. Eureco Pharma is een veelzijdige businesspartner en actief in het – parallel – importeren, distribueren en het registreren van receptgeneesmiddelen. De focus ligt hierbij op de intramurale – ziekenhuis – markt. Eureco Pharma maakt zich sterk voor het oplossen van tekorten. Ze werkt hiertoe nauw samen met haar klanten. Die klanten zijn onder andere ziekenhuisapothekers, openbare apotheken en groothandels in Nederland. Caroline Rietveld is IT-manager bij Eureco Pharma.

Klantcase Eureco Pharma

Meer dan 25 jaar werkzaam in de farmaceutische zorg in Nederland

Betaalbare en toegankelijke farmaceutische zorg voor elke patiënt, daar staat Eureco voor. Met een team van ongeveer 85 mensen zetten ze zich elke dag in om de vraag en het aanbod van geneesmiddelen op de Europese markt op elkaar af te stemmen. Eureco Pharma is een veelzijdige businesspartner en actief in het – parallel – importeren, distribueren en het registreren van receptgeneesmiddelen. De focus ligt hierbij op de intramurale – ziekenhuis – markt. Eureco Pharma maakt zich sterk voor het oplossen van tekorten. Ze werkt hiertoe nauw samen met haar klanten. Die klanten zijn onder andere ziekenhuisapothekers, openbare apotheken en groothandels in Nederland. Caroline Rietveld is IT-manager bij Eureco Pharma.

‘Toekomstbestendige IT opzetten’

“Met de verhuizing van ons ‘magazijn uitgaande goederen’, van Venlo naar Ridderkerk, is de behoefte aan lokale ondersteuning toegenomen”, vertelt Caroline. “We zochten een IT-partij om een toekomstbestendige IT op te zetten. Een partij met visie op digitalisering, de moderne werkplek, een proactieve houding en lokale ondersteuning. Met de complexiteit van eigen servers, een combinatie van SaaS, standaard en maatwerk software, Api-koppelingen, de printers voor bijsluiters en etiketten, de complexe FMD-regelgeving én de strenge GMP/GDP richtlijnen was dit zeker een uitdaging!”

‘Alle medewerkers hebben Teams omarmd’

Caroline: “In januari 2020 hadden we een traject van een jaar voor ogen. Toen stak corona een stevige spaak in het wiel! Onze servers draaien nu in Azure, alle medewerkers maken gebruik van Office 365 en hebben Teams omarmd. Met NIT, een partner van Tredion, is tegelijkertijd het datawarehouse met Power BI ingericht. Dit blijft voorlopig in ontwikkeling. De vestiging van Active in Krefeld is geheel remote begeleid in de overgang op Azure, hier wordt Teams binnenkort ook volledig ingericht.”

Roy de Bruijn is de accountmanager die vanuit Tredion nauw contact heeft met Eureco Pharma. “Aan de hand van workshops hebben we de ideale opzet voor de omgeving bepaald. Het doel was iedereen op dezelfde manier te laten werken. Er is veel interactie. Eerst over de basis en nu breiden we stapje voor stapje uit. Bijvoorbeeld met de oplevering van het intranet.”

‘Tredion houdt ons goed beveiligd’

“We waarderen de flexibiliteit en de inzet van de helpdesk. De medewerkers reageren altijd snel en flexibel. We worstelen soms met de strakke securitymaatregelen: daarmee houdt Tredion ons natuurlijk wel goed beveiligd!” Caroline vervolgt: “Tijdens het strategisch overleg en de kwartaalgesprekken, worden nieuwe plannen ontwikkeld. Met de huidige, stabiele omgeving kunnen we nu doorpakken op het gebied van security awareness, standaardisatie, de cloud, digitalisering en verdere security.”

Wil je jouw security ook Next Level geregeld hebben? Plan dan onze gratis security scan! Neem ook voor andere vragen op het gebied van ICT-dienstverlening vrijblijvend contact met ons op
Plan een security scan

Klantcase Eureco Pharma 2

Meer cases

Wij werken o.a. samen met deze partners: