Teams webinar
Moderne werkplek

Teams webinar

Steeds meer bijeenkomsten worden online georganiseerd. Wil jij dit ook? Een webinar via Microsoft Teams is de oplossing!

afspraak maken neem contact op

Next Level Teams webinar

De tijd waarin we leven vraagt om verandering. Bij steeds meer bedrijven en organisaties gebeurt er meer en meer online. Ook de manier van werken krijgt hierdoor een andere wending. Lezingen, workshops, colleges en andere bijeenkomsten worden online georganiseerd in de vorm van webinars. Het organiseren hiervan klinkt misschien simpel, maar er komen wel degelijk veel verschillende zaken bij kijken. Tredion helpt jou graag bij de organisatie van een webinar via Teams.

Een webinar organiseren: hoe maak je er een Next Level webinar van?

Bij het organiseren van een Microsoft Teams webinar moet je op veel dingen letten. Het is niet alleen het online inplannen van het webinar in de verschillende agenda’s, ook moeten er uitnodigingen verstuurd worden en moet alles technisch op de juiste manier verlopen.

Wat veel mensen niet weten is dat het organiseren van een webinar een functie is binnen Microsoft Teams. De beste webinar software heb je dus ‘gewoon’ binnen handbereik. Het opzetten van zo’n webinar is relatief eenvoudig. In deze video lichten we toe hoe je dit doet.

Het technische aspect van een live event in Teams kan lastiger zijn, juist omdat je op zoveel moet letten. En daar komt Tredion om de hoek kijken. Bij Tredion denken we graag mee in dit proces. Wij nemen de lead in hoe je dit het beste aan kunt pakken. Omdat het bij een webinar gaat om een live gebeurtenis, is het des te belangrijker dat alles op rolletjes loopt. Jouw doelgroep is live aanwezig, dus wil je niet dat er zaken fout gaan. Toch?

Wij staan voor je klaar wat betreft het technische stuk van het webinar en de begeleiding hiervan. Maar daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de overige voorbereiding ook goed verloopt. In ons blog vertellen we waar je in de presentatie van een webinar op moet letten, zodat jouw webinar een Next Level webinar wordt!

Een Teams live event via Tredion

Stel, je wilt een live event organiseren. Zeker wanneer dit een van de eerste keren is, weet je als bedrijf misschien niet waar je allemaal rekening mee moet houden en wat er bij komt kijken. Bij Tredion hebben we alle kennis in huis om het webinar op te zetten en in goede banen te leiden. Doordat we meervoudig Microsoft Gold en Silver partner zijn, kennen onze specialisten de mogelijkheden van Microsoft diensten als geen ander. Wij ondersteunen graag vanaf de voorbereiding tot de uiteindelijke uitvoering.

Wanneer je ervoor kiest om samen met ons een live event in Teams te organiseren, heb je de keuze uit twee mogelijkheden. Enerzijds kun je ervoor kiezen om zelf een webinar te organiseren, waarbij we je begeleiden, tips geven en ondersteunen. Anderzijds kunnen wij de zorgen voor het webinar volledig uit handen nemen.

De voordelen van een Microsoft Teams webinar

 • ✓

  De kosten voor een webinar zijn van tevoren vastgesteld.

 • ✓

  Continuïteit van bijeenkomsten.

 • ✓

  De juiste informatievoorziening.

 • ✓

  Specialisten die jou begeleiden gedurende het proces.

 • ✓

  De ervaring van Tredion in het organiseren van webinars: tips & tricks, meedenken over het proces en over de technische haalbaarheid.

Webinar Microsoft Teams: in 6 stappen jouw eigen webinar

Wanneer je de keuze maakt om zelf een webinar te organiseren over een bepaald onderwerp, uiteraard met onze tips, leren wij je hoe je een Next Level webinar organiseert! Samen doorlopen we de volgende stappen:

 1. Intakegesprek. Hierin bespreken we de wensen voor het webinar. Denk aan de datum en tijd, de teksten en de titel.
 2. Samen maken we het webinar aan. We begeleiden jou en voegen de juiste personen toe die zullen presenteren en producen.
 3. Vanuit Tredion stellen we een geautomatiseerd aanmeldproces in.
 4. Wij geven tips over het organiseren van het webinar. Daarnaast bereiden we het webinar voor met de presentatoren en producers.
 5. De productie van het eerste échte webinar doe jij. Uiteraard zijn wij tijdens het webinar  ter plekke aanwezig om ondersteuning te bieden. Zo kun jij de fijne kneepjes van het vak leren.
 6. Na afloop van het webinar laten we zien hoe je een rapportage kunt draaien en waar het webinar na afloop te downloaden is. Dit kun je bijvoorbeeld delen op social media, zodat het webinar meer bereik

Live event Teams: organisatie door Tredion in 6 stappen

Een live event organiseren is niet zomaar iets. Wij begrijpen als geen ander dat je de keuze maakt om dit met een externe partij op te pakken. Wanneer je kiest voor Tredion verzorgen wij het volledige technische proces van het webinar. We werken met de volgende 6 stappen toe naar een succesvol webinar:

 1. Intakegesprek om de wensen van de komende webinars te bespreken.
 2. Wij maken het webinar aan en voegen de juiste personen toe om te presenteren. We zorgen ervoor dat de instellingen voldoen aan jullie wensen.
 3. We stellen een geautomatiseerd aanmeldproces in. Hierdoor wordt er een automatisch aanmeldformulier in een e-mail verstuurd met een agendaverzoek.
 4. Samen met de presentatoren bereiden wij het webinar voor. We begeleiden de presentatoren en zorgen voor een goed verloop.
 5. We produceren het webinar en zitten (virtueel) naast de presentatoren. Dit kan op afstand of bij jullie op kantoor.
 6. Wij zorgen na afloop van het webinar voor de rapportage en de video.

Wil je binnenkort een webinar organiseren via Teams? Neem dan gerust contact met ons op. We bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn!

Neem contact op

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Dichtbij Kinderopvang

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: