Mobile Device Management
Security

Mobile Device Management

Wil je jouw bedrijfs- en klantdata veiligstellen op alle apparaten? Maak dan gebruik van Mobile Device Management!

security scan neem contact op

Next Level databeveiliging

Werk en privé raken meer en meer in elkaar verweven. De ontwikkeling dat mensen hun zakelijke e-mail of Microsoft Teams op hun privé telefoon hebben is al een tijdje aan de gang. ‘s Avonds snel nog even iets checken of je agenda bekijken voor de volgende dag; het is niets geks meer.

Wat er in dit geval feitelijk gebeurt is dat werknemers klantdata of zakelijke data opslaan op hun privé apparaat. Dat kan, maar als organisatie wil je natuurlijk inzichtelijk hebben wat er allemaal met deze data gebeurt en wil je voorkomen dat de data op straat komt te liggen.

Mobile Device Management via Tredion

Daar is Mobile Device Management, afgekort MDM, vandaan gekomen. Maar wat is Mobile Device Management? Simpel gezegd is het het beheren van apparaten op een efficiënte manier, om er zo voor te zorgen dat de data die op deze apparaten staat of komt te staan veilig is gesteld. Het wordt ingezet voor apparaten waarover je geen controle hebt, zoals een privé mobiele telefoon of iPad.

Mobile Device Management zorgt ervoor dat het apparaat waarop je (zakelijke) data wilt openen moet voldoen aan een aantal condities. Condities waaraan je kan denken zijn het hebben van een toegangscode, antivirus software of originele software van de telefoon. Deze condities bepalen wij samen met jou.

Omdat wij bij Tredion jouw veiligheid zo belangrijk vinden, zit Mobile Device Management bij ons standaard in het Microsoft 365 platform. Wij zorgen ervoor dat het wordt ingericht en jij geniet van een goede bescherming van jouw data.

Meer weten over MDM? Onze collega Berry schreef er een blog over.

De stappen naar MDM

Voor het instellen van MDM hebben wij de telefoons en andere apparaten van jouw medewerkers niet nodig. Wij zorgen voor de inrichting van het platform. Hierbij stellen we de juiste voorwaarden in om toegang te krijgen.

Vervolgens kunnen we alle gebruikers toevoegen aan een groep. Op het moment dat een werknemer bij de bedrijfsdata wilt, wordt gevraagd om de bedrijfsportaal app te installeren. De werknemer doorloopt deze stappen zelf aan de hand van een duidelijke handleiding. Is het gelukt? Dan kun je gemakkelijk met jouw eigen device bij de bedrijfsdata!

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te gaan maken van Mobile Device Management software, is het uiteraard belangrijk om jouw mensen hiervan op de hoogte te brengen. Belangrijk om te weten én om aan te geven is dat het geen invloed heeft op de privacy. De data wordt beschermd, maar de privacy van de medewerkers wordt gewaarborgd.

De voordelen van devicemanagement bij Tredion

  • ✓

    Mobile Device Management stelt je zakelijke data veilig.

  • ✓

    Waar andere devicemanagement tools de gehele telefoon in beheer hebben, heb je bij ons ook de keuze voor hybride profielen. Hierbij kan de gebruiker alles blijven doen terwijl ervoor gezorgd wordt dat de data veilig is.

  • ✓

    Je hebt inzichtelijk op welke devices jouw zakelijke data beschikbaar is.

Wil je de mogelijkheden van Mobile Device Management bespreken of ben je benieuwd naar de werking ervan? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Neem contact op

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Dichtbij Kinderopvang

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: