MDM: voor veiligheid en gebruiksgemak
Blog

MDM: voor veiligheid en gebruiksgemak

Zoals meer technologische ontwikkelingen, heeft ook Mobile Device Management – MDM – onder invloed van de coronapandemie een vlucht genomen. Thuiswerken, overleg op afstand en het veelvuldig gebruik van mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops is in relatief korte tijd nóg bepalender geworden. In deze blog leggen we uit wat de toegevoegde waarde van onze MDM-oplossing is voor jou als ondernemer.

MDM: voor veiligheid en gebruiksgemak

Privé smartphones worden gebruikt voor zakelijke doeleinden en tablets van de zaak dienen thuis op de bank ook een doel. In deze kruisbestuiving van devices, apps en bestanden blijft één centrale vraag overeind: hoe zit het met de veiligheid?!

Wat is de toegevoegde waarde van Mobile Device Management voor mij als ondernemer?

Nu privé en zakelijke apparaten steeds vaker door elkaar gebruikt worden, is veiligheid van het grootste belang. De zakelijke apps op een persoonlijke smartphone zoals bijvoorbeeld Outlook, plaatsen wij als het ware in een kluis. Wij ‘bewaken’ de kluis: in het geval van dreigingen – cybercriminelen, diefstal, verlies – wissen we de apps, zodat er geen vertrouwelijke data in verkeerde handen valt. Het is vervelend dat één of meerdere apparaten worden gestolen, maar die zakelijke data is jou nog veel meer waard!

En als mijn medewerkers niet willen dat er iemand ‘meekijkt’ op hun eigen smartphone?

Wij beheren uitsluitend de zakelijke apps. Wij kunnen alleen de apps inzien die in de ‘kluis’ zitten. Het is belangrijk die scheiding duidelijk te hebben, omdat je vanuit de AVG als ondernemer verantwoordelijk bent voor een zo veilig mogelijke werkomgeving voor je medewerkers.

Hoe garandeer je goed beveiligde data bij het gebruik van zakelijke apps op privé devices?

Bij Tredion verzorgen wij vanuit een beheerportaal al de devices van een bedrijf. We maken duidelijke afspraken welke apps op welke apparaten geïnstalleerd mogen worden. Dat werkt twee kanten op: de zakelijke apps in de ‘kluis’ op een privé smartphone, maar ook de zakelijke tablet waar niet bepaalde privé apps op geïnstalleerd mogen worden. Een voorbeeld van de keuzes die je kan maken, is het verplichten tot een zes cijferige pincode of het door ons instellen van een vaste ‘tijd tot schermbeveiliging’.

Wat levert het mij op?

Gebruiksgemak! Wij kunnen bijvoorbeeld apps op meerdere devices installeren: kwestie van een melding ‘installeer deze app’ en klaar. Maar veiligheid is het belangrijkste argument, wat in deze tijden ook steeds zwaarwegender wordt. Wij beheren uitsluitend de zakelijke apps en kunnen devices ‘wissen’ of apps verwijderen wanneer de veiligheid van jouw zakelijke data in het geding is.

Zijn jouw devices al beveiligd?

Doe de security scan en kom erachter wat de actuele stand van jouw security op je devices en in de organisatie is. Wil je meer weten over de mogelijkheden van MDM voor jouw onderneming? Neem dan contact met mij op of lees verder op onze dienstenpagina omtrent MDM. Ik vertel je graag meer over de specifieke oplossingen, zodat ook jouw Mobile Device Management Next Level is!

Doe de security scan

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: