vorige

Adoptie

Adoptietraject

Haal jij écht alles uit je ICT-omgeving of laat je kansen liggen? Ontdek het met ons 6-stappen adoptietraject!

afspraak maken neem contact op

Next Level ICT-omgeving

Wanneer je als organisatie overstapt op een nieuwe ICT-omgeving, is het ontzettend belangrijk dat alle medewerkers hier achter staan. Iedereen moet er immers mee gaan werken. Dat is de reden dat wij werken met een adoptietraject, waarin we IT-advies geven over de meest passende omgeving en hoe je deze slim kunt gebruiken.

ICT-advies van Tredion

Waar moet je beginnen als je je ICT-omgeving gaat vernieuwen? Hoe kunnen we de overstap het beste aanpakken? Dit zijn vaak de eerste vragen wanneer je aan de slag gaat met een nieuwe omgeving. Vervolgens kies je een platform. Wanneer je voor Tredion kiest, kies je automatisch voor een Microsoft platform. Waarom? Omdat dit het beste platform is in zijn soort, het is schaalbaar en het kan organisaties als enige volledig voorzien van slimme IT-oplossingen. Meer weten over onze visie op het Microsoft platform? Onze collega Femke schreef hier een blog over.

Op alle vragen die opkomen bij de overstap naar een nieuwe omgeving hebben wij het antwoord. Samen met onze ervaren Business Productivity specialisten ga jij aan de slag met een 6-stappenplan voor de adoptie van de nieuwe ICT-omgeving. Wij helpen je om dit op de juiste manier in te vullen. In elke stap leveren onze Business Productivity specialisten passend advies gebaseerd op kennis en ervaring.

Betrek je medewerkers

Tijdens dit traject brengen wij structuur aan bij het inpassen van de moderne werkplek  en alle oplossingen die daarbij komen kijken. Dit doen we niet alleen met het bestuur of het management. Het is juist ontzettend belangrijk om een groep medewerkers van verschillende afdelingen en functies te betrekken bij het traject. De reden hiervoor is dat ze ‘mede-eigenaar’ zijn van de nieuwe ICT-omgeving en het hierdoor sneller zullen ondersteunen, accepteren en begrijpen.

In 6 stappen naar de moderne werkplek

Zoals we aan gaven werken we in 6 stappen toe naar een moderne werkplek met de nieuwe ICT-omgeving. De te nemen stappen zijn als volgt:

Stap 1: kennismaking
De eerste stap is kennismaken met elkaar. We willen graag een goed beeld krijgen van hoe jullie werken, wat jullie uitdagingen zijn en hoe de rollen intern verdeeld zijn. Dit leggen we vast zodat de nieuwe en slimme oplossingen perfect passen bij de werkwijze die jullie hanteren.

Stap 2: inspireren
Vervolgens gaan we samen ontdekken wat voor jullie het beste is en welke functionaliteiten beschikbaar zijn. Dit doen wij tijdens een Microsoft Discover workshop. Tijdens deze workshop ervaar je de mogelijkheden van Microsoft 365 (voorheen Office 365) aan de hand van een demo-omgeving. Wij hopen jouw medewerkers hierin te inspireren om dingen vanaf morgen nóg slimmer te gaan doen.

Stap 3: thema’s en doelstellingen
Het beeld dat gevormd is van de werkplek en werkwijze van jouw organisatie gaan we koppelen aan een aantal thema’s. Veel voorkomende thema’s zijn samenwerken, security en efficiëntie. Tijdens een workshop denken we na over deze thema’s en voor het vervolg stellen we een aantal doelen vast. Deze doelstellingen moeten concreet zijn en duidelijke voordelen nastreven zoals tijdswinst, kostenbesparing en het creëren van rust en overzicht. De thema’s en doelstellingen gebruiken we om ‘het waarom’ van de nieuwe oplossing aan te geven aan de rest van de organisatie, maar ook om hierop terug te kijken. Het is belangrijk om te blijven toetsen!

Stap 4: werkafspraken maken
Hoe gaan jouw medewerkers uiteindelijk aan de slag met de talloze mogelijkheden die de moderne werkplek te bieden heeft? Je wilt natuurlijk dat iedereen op dezelfde, slimme manier te werk gaat. Daarom is de volgende stap het formuleren van duidelijke werkafspraken. Samen met jouw medewerkers gaan we nadenken over de manier waarop we met elkaar samenwerken én welke oplossingen we hierbij kunnen gebruiken.

Stap 5: scenario’s
Als de werkafspraken vaststaan kunnen we jullie werkprocessen concreet gaan maken. Dit doen we middels scenario’s. In een scenario omschrijven we het werkproces zoals deze er in de nieuwe opzet uit gaat zien inclusief de werkafspraken. Denk hierbij aan samenwerken in bestanden of digitaal vergaderen. In de scenario’s geven wij aan waarom jij, je collega’s en de organisatie beter worden van deze nieuwe werkwijze. Het is belangrijk dat iedere afdeling of rol zichzelf herkent in de scenario’s.

Stap 6: aansluiting van de medewerkers
De laatste stap is de kennis en kunde die nodig is om aan de slag te gaan met de moderne werkplek overbrengen op de gehele organisatie. Adoptie valt of staat bij de medewerkers van jouw organisatie. Daarom kijken wij samen hoe wij elke medewerker kunnen meenemen in de nieuwe ICT-omgeving. De één wil een uitgebreide ICT-training, de ander is snel op weg na het bekijken van een aantal instructievideo’s.

Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten over ons? Download de whitepaper hieronder over het 6-stappenplan of neem contact op. We helpen je graag verder!

Het langdurige effect van adoptie

Download deze whitepaper en ontvang onze nieuwsbrief.

direct downloaden

Next Level cases

Boek nu jouw gratis en persoonlijke strategische sessie!

Wat zijn je uitdagingen en je ambities? Hoe heb jij je netwerkomgeving en bedrijfsprocessen nu ingericht? We leren je graag kennen om écht goed advies te geven. afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is een echt partnership. Tredion levert niet alleen, maar denkt ook proactief met ons mee. Daarnaast zorgen ze voor de veiligheid van onze gegevens en dat onze systemen toekomstproof blijven. Zo kunnen onze medewerkers hun tijd besteden aan waar het in ons vak om gaat: aandacht voor het kind.

Julliëtte Haarsma | Stichting Kindercentra Gorinchem

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

De toegevoegde waarde van Tredion schuilt wat mij betreft in de excellente service die ze bieden. De helpdesk springt er echt uit: altijd bereikbaar ‘echte’ mensen aan de lijn en ze komen altijd met een oplossing.

August de Vocht | Station88

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: