Back-up
ICT-beheer

Back-up

Jouw data altijd veilig opgeslagen en terug te halen? Neem dan direct contact op voor een Next Level back-up!

afspraak maken neem contact op

Next Level back-up

Is jouw data veilig opgeslagen? En is deze data altijd beschikbaar? Wanneer je geen of geen goed antwoord kunt geven op deze vragen is het tijd om aan de slag te gaan. Het is namelijk ontzettend belangrijk om jouw data op de juiste veilige manier te bewaren. Zeker met het oog op onvoorziene omstandigheden.

Enerzijds moet je data goed bewaren om er altijd bij te kunnen, anderzijds zodat er niets verloren gaat. En dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. Dit krijgen we voor elkaar door op ieder moment een goede back-up beschikbaar te hebben.

Back-up maken: ga Next Level te werk

Als organisatie wil je op ieder moment bij je data kunnen. Je data moet beschikbaar én veilig opgeslagen zijn. Niet alleen jouw eigen data en de data van het bedrijf, maar daarnaast ook de data van al jouw medewerkers.

Stel dat er brand uitbreekt op het kantoor, je laptop wordt gestolen, je verwijdert per ongeluk zelf een bestand of je wordt slachtoffer van ransomware. Zijn jouw gegevens dan veiliggesteld? Kun je nog bij jouw verloren of verwijderde bestanden?

Kun je deze vragen niet met een volmondige ‘ja’ beantwoorden? Dan is het tijd om in actie te komen! In veel gevallen beseffen we pas nadat zo’n situatie zich heeft voorgedaan hoe belangrijk het is om je data veilig te bewaren, maar je kunt er beter preventief mee aan de slag gaan. Op die manier is alles goed beschermd en verlies je niets. Het hebben van een goede back-up kan doorslaggevend zijn voor het voortbestaan van jouw organisatie na een incident!

Data back-up: hoe werkt het?

Wanneer je data of bestanden kwijtraakt of er geen toegang meer tot hebt kan dit grote gevolgen hebben voor jouw organisatie. Het kost niet alleen veel tijd om verloren gegevens weer aan te vullen, daarnaast kan het ook zijn dat medewerkers voor een langere periode niet (optimaal) aan het werk kunnen. En wat als de data voorgoed verloren gaat en niet meer terug te halen is?

Goed om over na te denken én om mee aan de slag te gaan. Wij helpen je hier graag mee. Het is ontzettend belangrijk om ook een back-up te maken die buiten jouw pand ligt. De belangrijkste reden hiervoor is dat je met een back-up buiten het pand de continuïteit van jouw organisatie waarborgt. Zelfs wanneer er brand uitbreekt op kantoor en de server en bijbehorende data verloren gaan kan het hersteld worden.

Back-up recovery en data herstel

Om te zorgen dat de data van jouw organisatie veilig en altijd terug te halen is, heb je een back-up nodig. Door gebruik te maken van deze back-up ben je verzekerd dat je bij dataverlies jouw gegevens kunt terughalen. Dit noemen we data recovery. Wij maken dagelijks een kopie van de serveromgeving, een zogeheten back-up disaster recovery.

Is de server kapot? Dan kunnen wij met onze back-up de volledige systemen weer inrichten zoals deze geback-upt is. Voor je het weet is het systeem hersteld en ben je weer in de lucht. Op die manier kunnen jouw medewerkers snel weer aan de slag!

Cloud back-up

Optioneel wordt deze kopie ook naar de cloud gemaakt. Ook deze back-up wordt dagelijks gemaakt en gecontroleerd door onze ICT-specialisten. We bewaren de back-ups van 15 dagen, waardoor we delen van de omgeving óf de gehele omgeving kunnen herstellen wanneer dit nodig is. Wij houden voor je in de gaten of een back-up slaagt en anticiperen wanneer dit niet zo blijkt te zijn. Op die manier zorgen we ervoor dat de back-up goed verloopt.

Bescherming tegen hackers

De eerste stap is het terug kunnen halen van al je data wanneer dit nodig is. Maar je wilt ook dat deze data op ieder moment veilig is. Steeds meer hackers zijn actief bezig met het verkrijgen van toegang tot jouw bestanden. Krijgen ze dit voor elkaar? Dan zullen ze proberen deze data te versleutelen.

Deze vorm van data noemen we cryptolockers. In veel gevallen zijn er niet veel opties om hier ongeschonden vanaf te komen. De hackers zullen je vragen om bitcoin te betalen in ruil voor het terugkrijgen van jouw data.

Met de Tredion back-up oplossing is het gelukkig niet nodig om bitcoins te betalen. Wij kunnen de bestanden veilig herstellen vanuit jouw back-up, zodat je weer bij je verloren data kunt en veilig verder kunt werken.

De voordelen van een back-up bij Tredion

 • ✓

  Altijd beschikking over je data

 • ✓

  Continuïteit van de organisatie gewaarborgd

 • ✓

  Bescherming tegen cybercriminaliteit

 • ✓

  Vast bedrag per maand

Wij helpen jou en je bedrijf graag met het op de juiste manier uitvoeren van back-ups. Op die manier zijn en blijven jouw bestanden altijd beschikbaar. Dat bevordert de fijne manier van werken. Wil je ook een Next Level back-up? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Neem contact op

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Dichtbij Kinderopvang

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: