Security awareness
Security

Security awareness

Zijn jouw medewerkers zich bewust van cybercriminaliteit? Beperk het risico hiervan door Next Level security awareness in jouw organisatie.

security scan neem contact op

Next Level security awareness

De beveiligingstechnologie om jouw netwerken en systemen te beschermen is steeds beter geworden. Het is daarom ook lastiger geworden voor cybercriminelen om via deze weg binnen te dringen in jouw organisatie. Cybercriminelen zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe, makkelijke manier om bij jouw gegevens te komen; de mens. als medewerkers zich online niet veilig gedragen, vindt een hacker altijd een weg naar binnen. Ongetraind zijn zij namelijk de zwakste schakel binnen een organisatie. Hoe wapen je je tegen deze nieuwe bedreiging én hoe bescherm je je medewerkers?

Bewustwording: verklein het risico dat je slachtoffer wordt

De mens is dus de belangrijkste en helaas tegelijkertijd ook zwakste schakel in dit verhaal. Een voorbeeld: stel dat één van jouw HR-medewerkers een e-mail ontvangt betreft een sollicitatie naar aanleiding van een openstaande positie in de organisatie met daarin een bijlage of een link om een cv te downloaden. Jouw medewerker klikt. Dan kan deze ene klik grote gevolgen hebben voor je organisatie. In de ideale situatie gaat er wellicht een alarmbel af als de medewerker kijkt naar de bestemming van deze (verdachte) link. In de praktijk blijkt dit helaas anders te zijn: het gros van de mensen klikt op deze link. Niet uit onwil of desinteresse, maar vanuit onbewust gedrag. Ons is namelijk nooit geleerd om te gaan met de gevaren waar we vandaag de dag mee te maken hebben.

Met bewustwording kun je jouw organisatie wapenen tegen cybercrime en cyberfraude. Het veilig omgaan met waardevolle bedrijfsinformatie en bedrijfsmiddelen en je hier bewust van zijn, is de verantwoordelijkheid van elke medewerker. Security awareness is dus geen eenmalige activiteit, maar een continu proces.

Weten jouw medewerkers hoe een mogelijke cyberaanval eruitziet? Zijn zij zich bewust van de risico’s als zij op een onbekende link klikken? Je wilt voorkomen dat iemand in een e-mail zomaar op een link klikt terwijl hij of zij niet weet wat het is. Eén verkeerde klik kan namelijk grote gevolgen hebben voor je organisatie.

Phishing test

Wat wij bijvoorbeeld kunnen, is een aanval simuleren en aan de hand daarvan constateren hoeveel procent van de medewerkers op een link in een phishing-campagne klikt. Op deze manier kunnen wij jouw medewerkers op een veilige manier blootstellen aan de daadwerkelijke gevaren van onder andere phishing e-mails. Denk aan een e-mail met een betaalverzoek of een e-mail vanuit de personeelsvereniging met een link waar je je kunt aanmelden.

Het verbaast ons niets als zestig procent van de medewerkers op deze link klikt. Vervolgens kunnen wij inzien welke medewerkers klikken op de link en hoeveel informatie zij bereid zijn te geven. Dit percentage delen wij geanonimiseerd. De volgende stap is de interne bewustwording.

Meer weten? Onze collega Richard, Security Specialist, schreef een blog over de menselijke kant van ICT.

Security awareness trainingen

De eerste stap is het creëren van bewustwording onder jouw medewerkers. Wanneer zij zich bewust zijn van mogelijke cyberaanvallen, in de vorm van onder andere phishing e-mails, zullen de risico’s sterk beperkt worden. Medewerkers weten nu wat ze kunnen verwachten. Dit zorgt ervoor dat phishing e-mails in de toekomst eerder zullen worden gedetecteerd.

Een volgende stap is ervoor zorgen dat jouw medewerkers scherp blijven. Security awareness is een continu proces dat top-of-mind moet zijn en blijven. Met de juiste security awareness trainingen die wij aanbieden zorg je ervoor dat jouw medewerkers leren wat de gevaren zijn én hoe ze deze kunnen herkennen. Deze interactieve bewustwordingstrainingen bieden wij aan via een online platform.

Online leren

In bewustwordingstrainingen wordt het online leren gecombineerd met serious gaming. Al spelend ontdekken je medewerkers de do’s en don’ts rond cybersecurity en leren zich wapenen tegen cybercrime. Ben je dan na één e-learning klaar? Nee, daar geloven wij niet in. Bewustwording is een continu leerproces. Daarom zijn onze awareness trainingen opgebouwd uit een meerjarenprogramma met afwisselende content. Dit zijn korte, regelmatige leermomenten. Een module volgen is makkelijk, kost weinig tijd en is zelfs leuk! Medewerkers krijgen een e-mail als een nieuw onderwerp klaarstaat en met een kwartiertje kunnen zij weer verder met hun werk. De focus ligt op de mens in plaats van de techniek: wat kunnen jouw medewerkers zelf doen om zichzelf én zijn of haar werkgever te beschermen tegen een cyberaanval?

De voordelen van (cyber) security awareness

 • ✓

  Maak medewerkers bewust van hun rol en verantwoordelijkheid bij de cybersecurity in jouw bedrijf

 • ✓

  Phishing e-mail tests om bewustwording te creëren onder medewerkers

 • ✓

  Inzicht in de phishing resultaten; klikken jouw medewerkers?

 • ✓

  Security awareness trainingen om medewerkers te leren om mogelijke gevaren te herkennen

Wil jij ook bewustwording creëren bij jouw medewerkers? Download dan hieronder onze brochure of neem direct contact met ons op. We helpen je graag verder!

Leer de gevaren van cybercriminaliteit kennen

Download deze whitepaper en ontvang onze nieuwsbrief.

Klik hier direct downloaden

Security awareness

Next Level cases

Boek jouw vrijblijvende kennismaking!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met Next Level ICT? Plan dan een kennismakingsgesprek met één van onze gespecialiseerde ICT-adviseurs. Klik hier afspraak maken

Hier zijn we trots op:

Wat klanten over ons zeggen

IT moet ten dienste staan aan onze praktijk. Het moet mogelijkheden creëren om kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren. Twee kernwaarden zijn daarbij van groot belang: veiligheid en betrouwbaarheid. Tredion is een betrokken partner die aantoont de hoge verwachtingen in ondersteuning waar te maken.

Peter van der Westerlaken | Hertoghs Advocaten

Na een zorgvuldige leveranciersselectie stak Tredion er met ‘kop en schouders’ bovenuit. Tredion had het beste verhaal, het best gefaseerde plan én een duidelijke prijs. De praktijk heeft die indruk alleen maar bevestigd: de implementatie van de nieuwe werkwijze werd vlot volgens plan gerealiseerd.

Hans van Willegen | B&T

Het grootste compliment is misschien wel dat onze medewerkers zich serieus genomen voelen door de mensen van Tredion! Er wordt geen drempel ervaren, omdat ze altijd terecht kunnen en altijd goed worden geholpen.

Linda Haak | Dichtbij Kinderopvang

We zijn al meer dan 10 jaar klant van Tredion. In die tijd zijn we hard gegroeid en zijn onze eisen veranderd. Tredion heeft hier altijd goed in meegedacht. Wij willen onze droom waarmaken en vrijuit kunnen ondernemen.

Rudy Palit | BOBA Autismegroep

Tredion heeft de aansluitingen verzorgd tijdens onze digitale verhuizing en alles werkt perfect. Het zijn fijne mensen om mee samen te werken. Jan van Wijgerden, Roy de Bruijn, en de monteurs ook. Ze denken altijd in oplossingen, dat is nu ook weer gebleken!

Peter Vet | All-Om

Tredion zorgt ervoor dat er op elke veerboot goede, gebruiksvriendelijke en veilige WiFi beschikbaar is. Het is fijn om ze over de vloer te hebben. Ze zijn altijd enthousiast en je merkt dat ze er veel verstand van hebben.

Johan Hania | Riveer

Het is fijn dat Tredion meedenkt om ons werkproces te verbeteren. Bovendien filteren ze voor ons alle mogelijke oplossingen en bepalen we samen welke technieken voor ons van waarde zijn. Zo kunnen we als bedrijf het verschil maken ten opzichte van de concurrentie.

Joep van den Broeke | Ciparo

De kracht van Tredion is dat problemen altijd snel worden opgelost. De mensen op de helpdesk zijn luisterend ingesteld: ze zijn geduldig en begripvol. Onze medewerkers hebben zelf contact met de helpdesk: hoe directer, hoe eerder opgelost!

Kees van Willigen | Munio

Tredion is een partner die meedenkt met onze ICT. Ze zijn een sparringpartner, maar geven ook antwoord op specifieke vragen. Ze schakelen goed tussen onze verschillende bedrijven, met verschillende vragen. Omdat ze goed blijven communiceren komen ze altijd met een oplossing.

Michel Deelen | I.D.E.A. Nederland/Energievolutie

Tredion reageert snel en kundig wanneer er zich problemen voordoen. Ongeacht ‘kantoortijden’! Ze zijn flexibel en ze denken mee op strategisch ICT-niveau. Daarnaast informeren ze ons voortdurend over ontwikkelingen op ICT-gebied die voor ons van toepassing kunnen zijn.

Mark Versteegh | MVIE Audiovisuele Techniek

Tredion is met ons een partnership aangegaan! De gedrevenheid, het enthousiasme en de continue bereidheid om met ons mee te denken is onderscheidend. Onze uitdagingen zijn hun uitdagingen.

Edward van der Meijden | Cantrijn

Wij werken o.a. samen met deze partners: