E-mail Threat Scan: ‘Alle ellende komt per post’
Blog

E-mail Threat Scan: ‘Alle ellende komt per post’

Het klinkt wellicht wat bot, maar in de praktijk komt het er wel op neer: serieuze bedreigingen voor jouw systemen, data en processen vinden doorgaans hun weg naar binnen via de elektronische post.

Daarom is het essentieel om de veiligheid van je e-mailomgeving zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dat is de eerste stap op weg naar optimale beveiliging van jouw domein. Met behulp van de E-mail Threat Scan zijn wij in staat jou dit inzicht te verschaffen! Marc van Erp legt in deze blog uit wat het belang is en hoe deze tool werkt.

E-mail Threat Scan: ‘Alle ellende komt per post’

Vlot, veilig en geen invloed op e-mailprestaties

Door de inzet van Artificial Intelligence zijn we in staat in verschillende gradaties de e-mailomgeving van jouw organisatie te scannen. Met de informatie die dat oplevert, kunnen we je passend adviseren over je digitale beveiliging. De scan werkt vlot én heeft geen impact op de prestaties van jouw e-mailomgeving.

Gradaties herkennen, afhankelijk van een functie

De scan biedt direct inzicht in de gevaren die zich in jouw e-mailomgeving bevinden. De gevonden bedreigingen worden uitgesplitst in delen. Welke medewerkers lopen gevaar? Wat voor gevaren zijn dat? Je kunt daarbij denken aan phishing, afpersing of scamming: een vorm van oplichterij, waarbij iemand probeert je op basis van leugens een geldbedrag over te laten maken. De E-mail Threat Scan herkent meerdere gradaties van bedreigingen, die vaak ook afhankelijk zijn van de functie van de betrokkene: de dreiging voor de directeur is bijvoorbeeld groter dan voor een andere medewerker.

Scannen op patronen, afzenders of formulering

Het sluimerende gevaar is dat veel e-mails actief blijven. Ook wanneer een e-mail is gearchiveerd, kan phishing worden geactiveerd. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld terugzoekt in zijn archief en op de link in een e-mail klikt of de bijlage opent, is het kwaad voor jouw organisatie al geschied. De scan geeft een helder overzicht van wie het meeste risico loopt in je organisatie. Wanneer gevaren worden gevonden, vertelt het systeem je: wat is het voor gevaar? Er wordt gescand op communicatiepatronen, afzenders, type bericht of bijvoorbeeld formulering. Hoe vaker afwijkingen of aanvallen voorkomen, hoe makkelijker de scan ze herkent en hoe beter ze gerapporteerd kunnen worden.

Wat zijn de beste beveiligingsmethoden

Met de E-mail Threat Scan krijg je snel overzicht over de veiligheidsstatus van je e-mailomgeving: de ICT-verantwoordelijke ontvangt rapportages en meldingen. Die bestaan uit analyses, waarschuwingen of overzichten. Met de inzet van Artificial Intelligence beschermt Tredion proactief je e-mailomgeving en rapporteert: jij krijgt inzicht in de bedreigingen en in overleg kunnen we bepalen of aanvullende beveiligingsmaatregelen nodig zijn.

Wil je meer weten over onze E-mail Threat Scan? Neem dan contact met mij op: ik vertel je er graag meer over! Wil je naast de E-mail Threat Scan meer doen om de cyberrisico’s op de werkvloer te verlagen? Download dan onderstaand whitepaper!

Aan de slag met security awareness

Download de whitepaper en ontdek hoe je cyberrisico’s op de werkvloer kunt verlagen met security awareness!

Klik hier direct downloaden

E-mail Threat Scan: ‘Alle ellende komt per post’

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Marc van Erp,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Marc van Erp

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: