‘Bewust van het belang van security’
Blog

‘Bewust van het belang van security’

De presentaties tijdens het Tredion klantevent Bits & Bytes hebben ondernemers aan het denken gezet. Ook die van Tim Kerseboom: het bewustzijn over het belang van digitale bescherming is doorgedrongen! In deze blog benadrukt Tim het belang van herhaling: als ondernemer moet je gestructureerd omgaan met het doorvoeren van digitale beveiligingsmaatregelen.

‘Bewust van het belang van security’

Op 8 juni vond ons klantevenement Bits & Bytes plaats in Fort Vuren. Op dit event trapte Xander Koppelmans af met zijn presentatie. Xander is ondernemer en hij is gehackt. Zijn verhaal over de impact op zowel zijn zakelijke als privéleven maakte veel indruk. Vervolgens gaven verschillende collega’s presentaties over onze security en adoptie propositie. Navolgend aan deze presentaties konden onze partners en klanten elkaar ontmoeten onder het genot van een borrel en barbecue. Een geslaagde dag, die veel losmaakte!

Structuur zorgt voor herkenning bij medewerkers

Wanneer je als organisatie digitaal optimaal beschermt wilt zijn, moet je medewerkers continu blijven opleiden. Structuur is in mijn ogen erg belangrijk: door opeenvolgende maatregelen op dezelfde wijze te introduceren, omarmen jouw medewerkers de verandering beter!

Daardoor ben je in staat beveiligingsmaatregelen eenvoudiger door te voeren. Daar ontkom je als organisatie niet aan, want ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Als ondernemer wil je aan de veilige kant staan van het kat-en-muisspel met cybercriminelen! Wij adviseren cybersecurity als een kwartaal-onderwerp centraal te stellen. We merken dat steeds meer ondernemers doordrongen raken van de digitale gevaren die op de loer liggen.

Oplossingen moeten samenhangend worden doorgevoerd

Verschillende beveiligingsoplossingen als losse maatregel uitvoeren mist zijn doel. Digitale beveiliging is een totaalplaatje, waarbij verschillende maatregelen met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken. Door die onderwerpen in een afgebakende periode wekelijks te herhalen, treedt herkenning op bij je medewerkers. Het ‘beveiligingskwartaal’ herhalen we een jaar later. Zo blijft het bewustzijn onder je medewerkers levend, zo blijft je beveiliging up-to-date.

Standaardmaatregelen als onderdeel van Microsoft 365

De basis die wij aanbevelen, bestaat uit een aantal standaardmaatregelen die je móet nemen. De belangrijkste is in mijn ogen Multi-Factor Authenticatie – MFA. Een goede wachtwoordmanager is ook van groot belang, in combinatie met de verschillende mogelijkheden die Microsoft 365 te bieden heeft. Voorbeelden daarvan zijn Data Loss Prevention of Information Protection. Zodra je gebruikmaakt van onze diensten via Microsoft 365 pas je MFA toe. Wij hebben deze beveiligingsmethode als standaard opgenomen in onze diensten. Ook gebruiken wij een wachtwoordmanager: al jouw wachtwoorden zijn opgeslagen op één centrale en veilige locatie.

Structuur en herhaling biedt de beste bescherming

Inmiddels zijn er veel verschillende digitale beveiligingsmogelijkheden. De beste manier blijft bewustzijn onder je medewerkers te creëren: bijblijven is belangrijk. Door gestructureerd en regelmatig nieuwe ontwikkelingen te communiceren én te implementeren, bouw je een degelijke bescherming tegen cybercriminaliteit. Wil je dit vastleggen in een cybersecuritystrategie? Dan helpen we je daar natuurlijk graag bij! Lees hier meer over in onze blog over het cybersecurity framework.

Wil je meer weten over onze gestructureerde werkwijze op het gebied van cybersecurity? Kijk dan op onze security-pagina of neem contact met mij op.

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: