Vier tips voor de ideale thuiswerkplek
Blog

Vier tips voor de ideale thuiswerkplek

De toon is ruimschoots gezet: thuiswerken is ‘here to stay’. Dan kan je maar beter gebruikmaken van de beste voorzieningen! Luuk Vaessen geeft in deze blog een aantal nuttige tips hoe hij zo efficiënt, comfortabel en veilig mogelijk thuiswerkt.

Vier tips voor de ideale thuiswerkplek

Tip 1: De juiste set-up

‘Goed gereedschap is het halve werk’. Dat is natuurlijk net zo goed van toepassing op je thuiswerkplek. Zorg voor een aparte werkplek met dezelfde opstelling als op kantoor. In mijn geval bestaat dit uit een Dell docking station, twee extra Dell beeldschermen en niet te vergeten, een goede internetverbinding. Deze middelen zorgen ervoor dat je comfortabeler en efficiënter werkt, en daardoor productiever bent. In het verlengde daarvan is het belang van een tweede of zelfs derde beeldscherm bewezen. Een extra scherm bevordert het werkcomfort en verhoogt de efficiency aantoonbaar! Goed materiaal verhoogt het werkgemak en is daardoor een meerwaarde voor de werkgever. De juiste hardware maakt ook onderdeel uit van het succes van thuiswerken!

Functionele apparatuur is een must, maar een ergonomische werkhouding is net zo zeer van belang! Zorg voor een goede stoel en zet je beeldschermen op ooghoogte. Mijn collega Marie-Janne vertelde in haar blog al hoe je jouw thuiswerkplek zo optimaal mogelijk kunt inrichten.

Tip 2: Veilig thuiswerken

Bij Tredion leggen wij veel nadruk op cybersecurity. Hoe zorg je dat je ook thuis veilig kunt werken? Daarvoor gebruik ik de Mobile Device Management (MDM) oplossing. Met MDM beheer je de data op verschillende apparaten op een veilige manier. Zo bekijk je bijvoorbeeld zonder risico’s zakelijke e-mail op je privé mobiele telefoon. Meer weten over MDM? Lees dan de blog van mijn collega Berry.

Tip 3: Overal bereikbaar

Ook je bereikbaarheid is thuis anders dan op kantoor. Kies vooral de wijze die bij jou past, maar ik raad zeker Microsoft Teams aan. Sinds kort biedt Teams ook de mogelijkheid om intern én extern te bellen. Ik kan in de keuken een telefoontje opnemen via mijn mobiel en op mijn werkplek via mijn computer het gesprek voortzetten. Dit brengt mij gelijk bij mijn volgende tip.

Tip 4: Portable werken

Het thuiswerken even zat? Met enkele hulpmiddelen zorg je overal voor een geschikte werkplek. Ik maak gebruik van het nieuwste portable beeldscherm van Dell. Een echte aanrader als je het mij vraagt! Het scherm past in mijn tas, is met een usb-C kabel aan mijn laptop te koppelen en de elektriciteit komt voor beide apparaten uit één kabel. Het beeldscherm heeft een ingebouwde standaard: stabiel werken waar je maar wilt! In combinatie met mijn flexibele en opvouwbare laptopstandaard en bluetooth toetsenbord heb ik altijd een goede werkplek in mijn tas zitten.

De blog gaat onder de afbeelding verder. 

portable scherm en toetsenbord

Extra tip: de VR-bril!

Tot slot heb ik nog een extra thuiswerktip: de virtual reality bril speelt binnen onafzienbare tijd een grote rol op je thuiswerkplek! Microsoft ontwikkelt bijvoorbeeld een optie in Teams voor de VR-bril. Daardoor sta je straks nog realistischer in contact met je collega’s. Wij hebben dit al in de praktijk gebracht, bekijk deze video maar! Hoewel deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen staat, bieden wij je al de gelegenheid de VR-bril te testen! Neem hiervoor contact met ons op.

Wil je kennismaken met al onze thuiswerkmogelijkheden? Neem dan contact met mij op: ik help je graag verder!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Luuk Vaessen,
hij vertelt je er graag meer over

Business Controller

Stuur een e-mail
Luuk Vaessen

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: