Microsoft Inspire NL 2022
Blog

Microsoft Inspire NL 2022

Microsoft Inspire: wat komt eraan?

De afgelopen dagen was Microsoft Inspire terug, dit jaar online! Toch had Microsoft Nederland een event georganiseerd waar Nederlandse partners bij elkaar konden komen, er kennissessies gegeven werden en waar gezamenlijk de keynote van Microsoft CEO Sataya Nadella kon worden bijgewoond. Dit keer dus geen Las Vegas, maar gewoon in Amsterdam. Collega’s Femke en Jan zijn samen naar dit event geweest op 19-07-2022. Benieuwd? Femke zet de belangrijkste informatie voor je op een rij!

Microsoft Inspire NL 2022

Inspire Radio

Allereerst ben ik de dag gestart bij Inspire Radio waar ik mocht vertellen over de samenwerking tussen Microsoft en Tredion de afgelopen jaren en de stappen die gezet zijn met onze klanten. Ook mocht ik vertellen over Dutch Women in Tech . Dit is een initiatief wat we zijn opgestart vanuit Tredion. Erg leuk om hier meer over te vertellen!

Keynote

Vervolgens hebben we ’s middags de keynote bijgewoond met de andere Microsoft partners. Microsoft nam ons mee in de verschillende uitdagingen die onze klanten te wachten staan op het gebied van innovatie. Een aantal belangrijke thema’s die ik graag met je deel zijn:

  1. Modernisering
  2. De nieuwe digitale noodzaak voor hybride werken
  3. Het stroomlijnen van beveiliging op verschillende platform

De boodschap was dat organisaties meer kunnen doen met de technologie die ze voor handen hebben en uiteindelijk minder hoeven te doen. Laat de technologie voor je werken! Er zal de komende tijd nóg meer ontwikkeld worden over de verschillende Microsoft platformen zoals Dynamics 365, Power Platform en Microsoft Teams. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat organisaties dezelfde content hebben over de verschillende platformen en alles steeds meer samen komt. Dit alles staat in het teken van een betere gebruikerservaring.

Hybride samenwerken

Het is duidelijk dat het hybride werken niet meer weggaat. Maar het is voor veel organisaties lastig om een goed balans te vinden tussen flexibiliteit en connectie met hun medewerkers. Er worden daarom nieuwe mogelijkheden beschikbaar gesteld om het samenwerken nog makkelijker te maken. Tijdens Inspire werden bijvoorbeeld nieuwe functies aangekondigd zoals: Excel live en videoberichten. Met Excel live kun je met verschillende mensen in realtime samenwerken in een Excel bestand tijdens een Teams-vergadering. Videoberichten zijn korte video’s die je via Microsoft Teams in de chat kunt opnemen, bewerken en verzenden. Allerlei manieren om steeds slimmer en makkelijker te kunnen samenwerken!

Microsoft Viva

Ook gaf Microsoft tijdens haar keynote aandacht aan Microsoft Viva. Voor mkb-bedrijven vaak nog onbekend, maar er zijn zeker mogelijkheden! Microsoft Viva is een tool om de verbondenheid van jouw medewerkers te verbeteren. Binnen Viva zijn er vier verschillende onderdelen om je hierbij te helpen. Vanaf 1 augustus 2022 worden hier twee onderdelen aan toegevoegd: Microsoft Viva Goals en Microsoft Viva Engage. Met Viva Goals kun je jouw organisatiedoelen stellen en beheren. Met Viva Engage kun je een community opbouwen en de verbinding zoeken met medewerkers. Ik verwacht dat dit een uitbreiding van Yammer zal worden.

Op de hoogte blijven?

Microsoft Inspire is een mooi evenement om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de ICT-branche en hoe de markt zich verder gaat ontwikkelen. En natuurlijk ook om het gesprek aan te gaan met Microsoft en haar partners.

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief! Meer weten over Microsoft Inspire of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met mij op.

Neem contact op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Jan van Wijgerden,
hij vertelt je er graag meer over

Directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Jan van Wijgerden

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: