IT-innovatie stopt nooit
Blog

IT-innovatie stopt nooit

De tijd dat je een paar pc’s op kantoor plaatste en daarmee qua automatisering voor jaren zoet was, is definitief voorbij. Tegenwoordig is ICT iets wat je als organisatie steeds verder moet blijven ontwikkelen en continu moet bijsturen. Alleen zo blijf je bij de tijd.

IT-innovatie stopt nooit

Cloud

In bijna geen enkele andere branche hebben zich in de afgelopen jaren zoveel technologische ontwikkelingen voltrokken als in de ICT. “En dat proces staat ook nooit stil”, zegt Jan van Wijgerden, Oprichter en Algemeen directeur van ICT-specialist Tredion. “Neem nou alleen het gegeven dat er steeds meer in de cloud wordt gewerkt in plaats van op een fysieke server. Dat heeft voor een enorme aardverschuiving gezorgd in de manier waarop bedrijven werken. Door de sterke opkomst van clouddiensten is het hele IT-werkveld ook veel dynamischer geworden. Daardoor kun je softwareoplossingen, veel sneller dan voorheen, actief inzetten om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en te ondersteunen. Al is het wel zaak deze te blijven monitoren op gebruik en beveiliging.”

Security

Het sterk dynamische karakter dat ICT heden ten dage heeft, betekent ook dat Tredion steeds in contact is met haar opdrachtgevers om de resultaten van geïmplementeerde softwareoplossingen te monitoren. Daarbij is volgens Jan ook security een belangrijk aandachtspunt: “Vanaf de buitenkant kun je immers niet zien hoe veilig een website, platform of andere tool is. Optimale bescherming tegen cybercrime is een eerste vereiste. Werken in de cloud is weliswaar veilig, maar daardoor is de beveiliging van data wel complexer geworden. Daarom is het van essentieel belang om daartegen adequate maatregelen te nemen. Om te voorkomen dat je bedrijfsgegevens in handen van hackers komen, adviseren wij bedrijven in ieder geval om te werken met two factor authentication.”

Lees ook mijn blog over het beschermen van je organisatie tegen cybercriminelen!
Lees de blog hier!

Raadpleeg eindgebruikers

Bij de introductie van nieuwe softwareoplossingen in je bedrijf zijn de eindgebruikers een waardevolle informatiebron. Daarom raadt Jan aan om hen van meet af aan zoveel mogelijk bij een project te betrekken. “Vaak hebben zij goede input waar jijzelf als manager helemaal niet bij hebt stilgestaan. Ook bij onze trainingen on-the-job delen eindgebruikers vaak zeer nuttige informatie met de specialisten van Tredion. Dankzij die informatie kunnen wij het IT-proces nóg beter sturen.”

Waarborg de kwaliteit van je ICT-omgeving

Het waarborgen van de kwaliteit van je ICT-omgeving is een continu proces. Wij zijn een professionele partner en kunnen jou hierin goed adviseren. Neem daarom gerust contact met ons op!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: