Hybride werken: het beste uit twee werelden
Blog

Hybride werken: het beste uit twee werelden

Min of meer gedwongen door de omstandigheden zijn we minder afhankelijk van een vaste werkplek of zelfs van een vaste werktijd. Maar wat is de meest geschikte manier van hybride werken voor jouw medewerkers? Tim Kerseboom benoemt zeven punten over hybride werken: welke punten zijn voor jou als ondernemer van belang?!

Hybride werken: het beste uit twee werelden

Hybride werken is het nieuwe normaal en brengt het beste uit twee werelden samen. In de presentaties die ik geef over dit onderwerp, stel ik zeven punten aan de orde die afzonderlijk een bijdrage leveren aan deze moderne manier van werken.

Hoe creëer je de ideale samenwerking?

Hybride werken dwingt tot een nieuwe kijk op samenwerken. Het faciliteren van de samenwerking op afstand om een ideaal werkklimaat te realiseren is de eerste stap. Door bijvoorbeeld de inzet van Microsoft Teams speelt de locatie waar je werkt geen rol meer.

Wat is de beste balans?

Welzijn is een ander belangrijk punt. Hoe zorg je dat je medewerkers gezond en gelukkig onder deze nieuwe omstandigheden kunnen presteren? Bijvoorbeeld door ze met behulp van tools inzicht te geven in hun handelingen! Microsoft Insights is zo’n tool, die op basis van rapportages kan helpen bij het bewaren van de balans. In de praktijk is immers gebleken dat thuiswerkende collega’s eerder te veel, dan te weinig werk verzetten.

Altijd in ontwikkeling

Ook zonder elkaar veel te treffen is het belangrijk van elkaar te blijven leren. Met het digitaal aanbieden van leerstof stimuleer je de ontwikkeling van je medewerkers. Met behulp van leerpaden en het stellen van termijnen, hou je als bedrijf inzicht in die ontwikkeling van je medewerkers.

Daarnaast is het delen van kennis binnen je organisatie van belang: Microsoft biedt met Viva Topics een middel wat op basis van bepaalde veelgebruikte woorden collega’s met elkaar in verbinding kan brengen. Wil je meer weten over Microsoft Viva? Lees dan deze blog. Kennis uitwisselen blijft op die manier ook op afstand gewaarborgd!

Automatiseren & inclusiviteit op een hoog niveau

Repeterende handmatige processen automatiseren verhoogt de efficiency. Met Power Apps zijn daar heel veel mogelijkheden voor. Tijdbesparing door bijvoorbeeld het automatisch verwerken van regelmatig binnenkomende mails met hetzelfde onderwerp!

Je wil ook dat ál je medewerkers betrokken worden en blijven bij het bedrijf en de processen: met een mobiele telefoon of tablet van de zaak zorg je ervoor dat ook je logistieke medewerkers gemakkelijk toegang houden tot relevante informatie.

Beveiliging, privacy & vertrouwen

Het faciliteren van een hybride werkplek betekent ook dat fysieke controle op het handelen van je medewerkers onmogelijk is. Microsoft biedt enerzijds oplossingen die helpen bedreigingen van buitenaf tegen te houden. Aan de andere kant helpt het systeem met oplossingen die ervoor zorgen dat informatie alleen gedeeld kan worden met geautoriseerde ontvangers. Met onze Mobile Device Management-oplossing kun je bijvoorbeeld zakelijke apps afschermen op een privé device. Daarnaast is bewustwording onder je medewerkers van het grootste belang op het vlak van veiligheid. Maak ze met behulp van onze security awareness trainingen bewust van de gevaren van cybercriminaliteit en verklein het risico op een cyberaanval.

Wil je meer informatie, zodat jij beter kan bepalen welke onderdelen van het hybride werken voor jou van toegevoegde waarde zijn? In onze discover workshops krijg je een helder overzicht van de mogelijkheden. Interesse? Neem gerust contact met mij op!

Ontdek onze discover workshops

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: