Microsoft 365: de werkplek van de toekomst
Blog

Microsoft 365: de werkplek van de toekomst

Onze focus ligt op Microsoft 365. Maar waarom? Femke Cornelissen legt in deze blog uit waarom het goed is gebruik te maken van één – zeer compleet – platform. Wat is onze visie achter de keuze voor Microsoft 365?

Microsoft 365: de werkplek van de toekomst

Waarom Microsoft 365?

Wij richten ons met Microsoft 365 op één platform, wat voortdurend in ontwikkeling is: vanuit de gebruikersbehoefte worden er maandelijks nieuwe tools gelanceerd. Alle onderdelen van Microsoft 365 zijn voor licentiehouders bereikbaar. Voorheen moest je flink investeren voor de aanschaf van een server, waar je een aantal jaar mee kon werken. Met het Cloud gebaseerde Microsoft 365 betaal je een maandelijks bedrag en spaar je die hoge investeringskosten uit. Deze kosten stop je nu in de continue verbetering, waardoor je er steeds meer voor terugkrijgt!

Vanuit welke visie werkt Tredion met Microsoft 365?

Wij kiezen bewust voor één partner. Onze focus ligt op alle kracht uit Microsoft 365 halen, omdat het een grote en de meest complete speler op de markt is. Wanneer een bepaalde dienst geen onderdeel van het pakket uitmaakt, wordt dat zo snel mogelijk toegevoegd. Onze rol als partner vullen wij vooral in door als adviseur én filter te fungeren. Door onze unieke en persoonlijke werkwijze brengen wij jouw behoeften helder in kaart: wat heb je nodig voor jouw specifieke dienstverlening? Vervolgens adviseren we je en verzorgen we de inrichting van je systemen.

En het vervolgtraject?

Dat maakt onze werkwijze uniek! Omdat wij niet alleen op directieniveau contact hebben, maar vooral ook de vragen vanaf de werkvloer inventariseren weten we precies waar er verbeteringen te behalen zijn voor jouw organisatie. We zijn bekend met de organisatie én de gebruikers. We begeleiden ‘key users’ en houden Microsoft Discover Workshops om alle gebruikers bekend te maken met de mogelijkheden. Die aanpak vloeit ook voort uit de ongekende mogelijkheden van Microsoft 365. Alle onderdelen van het pakket communiceren met elkaar. Dat voordeel zorgt er onder andere voor dat jij jouw totale bedrijfsvoering met dit pakket kan realiseren. Wanneer je gebruik maakt van het standaardpakket, bespaart het je tijd en verhoogt het je efficiency.

Zodra we jouw migratie naar Microsoft 365 hebben afgerond, houdt onze dienstverlening niet op: per kwartaal bekijken we samen op welke manieren we de mogelijkheden van het pakket specifiek voor jouw dienstverlening kunnen uitbreiden. Binnen je licentie zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarom is het belangrijk dat wij optreden, zodat je het overzicht niet verliest. Je systemen en data zijn ook beter beveiligd door voor dit overkoepelende pakket te kiezen. De security speelt zich af op structureel niveau en je kunt ervoor kiezen om regelmatig rapportages te ontvangen.

Kan je meer concrete voorbeelden noemen?

Veel organisaties maken gebruik van WhatsApp groepen. Wanneer er een medewerker in of uit dienst treedt, dient deze groep aangepast te worden door een beheerder. Met Microsoft 365 zorg je ervoor dat het beheer altijd bij de organisatie ligt. Dit voorkomt dat er allerlei applicaties worden ingezet waar jij niet om hebt gevraagd en die mogelijke kosten of beveiligingsrisico’s met zich mee kunnen brengen.

Ik word altijd enthousiast van de mogelijkheden voor verschillende soorten gebruikers: ook wanneer je veel op pad bent of geen pc tot je beschikking hebt! Met behulp van apps op een smartphone of tablet heb je ook onderweg toegang tot systemen: je kan een database bijwerken vanaf je mobiel. Of de storingsdienst die inzichtelijk is via een app. En in het HR-proces is het bijvoorbeeld eenvoudig om standaardprocessen te automatiseren. Denk aan loonadministratie, maar ook aan een bloemetje laten bezorgen bij een dienst-jubileum! Je ziet: met behulp van Microsoft 365 brengen we je complete dienstverlening naar the Next Level!

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Lees dan ook onze dienstenpagina over Microsoft 365.

Benut jij alle mogelijkheden?

Wil je meer weten over de voortdurende uitbreidende mogelijkheden van Microsoft 365 in combinatie met onze dienstverlening?  Schrijf je dan in voor een Discover Workshop! Je kan met vragen ook altijd contact met mij opnemen.

Schrijf je in voor de Discover Workshop

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: