Deze functies in Teams mag je niet missen!
Tip

Deze functies in Teams mag je niet missen!

De afgelopen maanden zijn er weer een flinke lijst aan functionaliteiten in Microsoft Teams toegevoegd. Er zijn twee functies die je écht niet mag missen: live transcriptie en live componenten. Deze functies maken het werken in Teams een stuk makkelijker en schelen je een hoop tijd. In deze blog leg ik je via een instructievideo uit hoe je hiermee aan de slag kan!

Deze functies in Teams mag je niet missen!

Live transcriptie van jouw vergadering

De eerste functionaliteit is de transcriptie in Teams. Ik ben hier fan van! Tijdens de vergadering wordt automatisch genoteerd wat er gezegd wordt door de verschillende deelnemers. Aan het einde van de vergadering kun je de transcriptie downloaden. Het maakt het hartstikke makkelijk om mee te lezen of terug te lezen wat er wordt gezegd. Zo heb je je notulen ook direct bij de hand. Je kunt ook een vertaling toepassen. Is de vergadering in het Engels? Dan kun je instellen dat de transcriptie in het Nederlands wordt gemaakt. Dit betekent dat je zelf niet meer hoeft te vertalen én tijdens de vergadering mee kunt lezen in jouw eigen taal. Handig, toch?

  • Bespaar tijd: je hoeft niet meer te notuleren!
  • Automatisch vertalen van de gesproken tekst
  • Download achteraf de transcriptie

De toepassing is er en kan alleen nog maar beter worden in de toekomst. In onderstaande video leg ik je uit hoe je de live transcriptie aanzet in een vergadering:

Samenwerken in een chat met live componenten

Een functie die nog niet zo heel erg lang in Microsoft Teams zit, maar wel ontzettend handig is: live componenten! Live componenten geeft de mogelijkheid om samen te werken binnen een chatbericht. Je kunt bijvoorbeeld denken aan taken verdelen of samenwerken in kolommen.

  • Al jouw communicatie centraal in Teams
  • Werk samen in een chatbericht
  • Beperk het aantal chats en werk overzichtelijk

In onderstaande video laat ik zien hoe je dit kunt aanzetten. Kun je dit niet? Neem dan even contact op met de beheerder van jouw ICT-omgeving.

Meer Microsoft Teams tips

Wil je nog meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Bekijk dan de tips in ons Kenniscentrum of ga naar ons YouTube kanaal en bekijk de afspeellijst met Microsoft Teams tips. Denk aan het aanpassen van je achtergrond, een webinar organiseren of het beheren van je taken. Wij helpen je graag verder!

Bekijk de afspeellijst

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: