Microsoft Ignite 2019: ontwikkelingen Teams
Tip

Microsoft Ignite 2019: ontwikkelingen Teams

Deze week is collega en Business Productivity specialist Femke in Orlando op Microsoft Ignite 2019. Ze leert over de laatste ontwikkelingen rondom het Microsoft platform. Vandaag delen we een aantal ontwikkelingen rondom Microsoft Teams. Benieuwd naar haar ervaringen? Bekijk ook de vlog!

Microsoft Ignite Vlog!
Microsoft Ignite 2019: ontwikkelingen Teams

Nieuw: Privé kanalen
Deze ontwikkeling komt al heel snel. Namelijk eind van deze week al! Deze feature geeft de mogelijkheid om de rechten te wijzigen naar privé. Hierdoor is het kanaal niet inzichtelijk voor anderen en zorg je ervoor dat je geen wildgroei krijgt aan kanalen binnen je virtuele team.

Nieuw: Meerdere vensters
Waar Teams voorheen maar op één venster kon worden weergegeven, kun je dit begin volgend jaar verdelen over meerdere vensters. Zo kun je gelijktijdig videobellen en in een ander venster een ander gesprek bekijken of content bekijken.

Nieuw: Vastpinnen van kanalen
Per eind 2019 wordt het mogelijk om kanalen vast te pinnen. Binnen je virtuele team heb je soms meerdere kanalen. Van al je teams zijn er waarschijnlijk wel kanalen die je vaker gebruikt dan anderen. Je kunt deze dan vast gaan pinnen waardoor ze boven al je virtuele teams zichtbaar worden. Zo heb je deze direct bij de hand!

Nog meer integratie tussen Outlook en Teams
Heb je een mailtje ontvangen waarover je een discussie wilt starten in Teams? Binnenkort is het mogelijk om mailtjes rechtstreeks in Teams te zetten. Je kunt ook Teams gesprekken rechtstreeks gaan importeren in Outlook.

Taken in Teams
Eén van Femke’s persoonlijke favoriete nieuwe features. Voorheen was dit alleen mogelijk met omslachtige workarounds met Planner, To Do of Tasks. Begin volgend jaar worden taken in Teams geïntegreerd. Zo heb je steeds gemakkelijker één centrale plek waarin jouw werk samenkomt. Alles om jouw werk overzicht te geven en je te helpen tijdig alles af te werken.

Yammer integratie met Teams
De kanalen in Yammer kun je binnenkort ook terugvinden in Teams, waardoor nieuwsdeling en samenwerking nog meer samenkomen.

PowerApp integratie met Teams
Wat ook eind van het jaar gaat komen, is de mogelijkheid om een PowerApp te publiceren in Teams. Een PowerApp kun je ontwikkelen om o.a. bedrijfsprocessen te kunnen versnellen.

Meer Microsoft Teams tips

Ga jij aan de slag met Microsoft Teams? Bekijk dan ook onze video’s op YouTube met allerlei handige Microsoft Teams tips!
Microsoft Teams Tips!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: