Microsoft Inspire 2018
Blog

Microsoft Inspire 2018

door Roy de Bruin | Leestijd 5 min

De Moderne Werkplek

Op 14 juli ben ik samen met Jan van Wijgerden afgereisd naar Las Vegas om het jaarlijkse partner evenement van Microsoft te bezoeken. Voor mij persoonlijk was dit de eerste keer dat ik dit evenement bezocht en tevens de eerste keer dat ik Amerika bezocht heb. Ik kan nu uit eigen ervaring zeggen dat je daar niet zomaar binnen bent… Microsoft Inspire is dit jaar in Las Vegas gehouden omdat Las Vegas één van de weinige steden is waar een evenement van deze omvang gehouden kan worden i.v.m. hotelkamers en conferentieruimten. Dit jaar is Inspire voor het eerst gecombineerd met Microsoft Ready (het evenement voor eigen personeel) waardoor er zo’n 40.000 man aanwezig waren in Las Vegas. Partners van Microsoft krijgen dus dezelfde informatie te horen als de medewerkers van Microsoft zelf.

Microsoft Inspire 2018

Voor Las Vegas begrippen was dit een ‘medium sized event’, niet lang voor Microsoft Inspire hebben ze een evenement gehad met ruim 100.000 bezoekers. Dat Las Vegas een stad van uitersten is werd mij al snel duidelijk, zo was de temperatuur deze week gemiddeld 40 graden en kun je letterlijk overal gokken. Bij het verlaten van de gate op het vliegveld in Las Vegas werden we direct verwelkomd door een batterij aan gokkasten.

Na een avondje acclimatiseren en een kleine jetlag begon op zondag voor een selecte groep Microsoft partners het evenement met sessies over Microsoft 365. Tredion was één van de partners die hiervoor was uitgenodigd. Eenmaal aangekomen in het conferentiecentrum werden we verwelkomd door Microsoft medewerkers en voorzien van een echte Microsoft sjaal. Altijd handig als het buiten 43 graden is…. Het belangrijkste dat we deze dag hebben mee gekregen is dat het vorig jaar geïntroduceerde Microsoft 365 nu echt volwassen is geworden en toepasbaar is voor onze klanten. Met behulp van deze Microsoft techniek kunnen we de zogeheten ‘Modern Workplace’ bouwen. Wat mij betreft is de Modern Workplace een combinatie van diensten en producten die een medewerker in staat stellen om, onafhankelijk van plaats en device, op een veilige en efficiënte manier meer uit zijn dag te halen. Met behulp van alle hulpmiddelen die hem of haar ter beschikking staan.

Microsoft Inspire 2018 - T-Mobile Arena

Na deze onofficiële openingsdag volgden de 3 officiële eventdagen vol met sessies over uiteenlopende onderwerpen. Iedere dag begon met een inspirerende Corenote in de imposante T-Mobile Arena. Een imposant basketbalstadion die getransformeerd werd tot de Microsoft Arena. Tijdens de corenotes en de vele sessies werd duidelijk dat de rode draad een drie tal onderwerpen was:

  • Modern Workplace
    Met Microsoft 365 biedt Microsoft een hele mooie basis voor partners om de Modern Workplace te faciliteren voor haar klanten. Microsoft 365 is uitgerust met de mailoplossing van Office 365, het officepakket, Windows 10 Enterprise, alle productiviteitstools van Microsoft (Teams, Yammer, Delve, Flow, Sharepoint, OneDrive, enz…) en Enterprise Mobility + Security wat ervoor zorgt data alle belangrijke en kostbare data van jouw bedrijf op alle apparaten (en in de cloud) op de juiste manier beveiligd is.
  • Artificial Intelligence
    In plat Nederlands ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, is één van de paradepaardjes van Microsoft waarmee ze mensen en organisaties in staat kunnen stellen om uit de grote hoeveelheden data bruikbare inzichten te verkrijgen. Zo kregen we een demonstratie van een toepassing uit China. Deze bot belde naar de telefoon van de persoon in kwestie en gaf hem proactief het advies om op tijd te vertrekken de volgende dag i.v.m. verwachte files, adviseerde om een jas aan te doen omdat het zou gaan regenen en herinnerde de persoon eraan om nog even het document door te lezen dat hem toegestuurd was voor de meeting van de volgende dag.
  • Microsoft Azure
    Azure is ‘het’ cloud platform van Microsoft. De ontwikkelingen en innovaties op dit platform gaan enorm hard. Heel ver vooruit kijken is in ICT land niet aan te raden, maar ik durf best te stellen dat er over 10 jaar nauwelijks nog ‘ijzeren’ servers verkocht worden. Dit omdat het simpelweg niet meer nodig is, veel duurder en veel minder schaalbaar.

Wil je hier meer over weten? Neem contact met mij op. Ik vertel je graag meer!
Stuur een e-mail

Eén van de hoogtepunten van de week was natuurlijk de Corenote van de CEO van Microsoft Satya Nadella. Wij zijn deze dag vroeg vertrokken richting de T-Mobile Arena om een mooi plekje te bemachtigen om Satya te horen spreken. Dit is gelukt: we zaten frontrow! Bijzonder om te zien hoe deze invloedrijke man (in zijn spijkerbroekje, polo en sneakertje) ogenschijnlijk ontspannen 40.000 man ruim een uur weet te boeien met zijn verhaal

Microsoft Inspire 2018 - KeyNote Satya Nadella

Satya Nadella: “If you want to look cool, maybe work somewhere else. If you want to work for a company that makes others look cool, Microsoft is the place to be!”

Dan rest natuurlijk de grote vraag: Wat gaat Tredion allemaal doen met deze informatie en ontwikkelingen? Een mooi gezegde die hierop van toepassing is: ‘Morgen veranderd er niets maar over 5 jaar is alles anders.’ Concreet betekent dit voor Tredion dat wij op korte termijn onze klanten gaan meenemen in de Modern Workplace. Meedenken hoe deze ingezet kan worden en hoe ze alle tools welke hierbij ter beschikking worden gesteld op de juiste manier kunnen gebruiken. Artificial Intelligence en Azure zijn daarnaast twee ontwikkelingen waar we mee experimenteren en testen om te zien hoe we deze kunnen inzetten bij onze klanten en welke toegevoegde waarde dit voor hen heeft.

Het idee was om een kort verslagje te maken maar al schrijvende realiseer ik me dat we zoveel gezien hebben en dusdanig enthousiast ben dat ik het niet in een paar woorden samengevat krijg. Wil je meer weten of eens van gedachten wisselen over al deze mooie ontwikkelingen? Ik vind het erg leuk om mijn ervaringen te delen!

Microsoft Discover Workshop

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Microsoft 365? Plan dan kosteloos een online Microsoft Discover workshop in. Tijdens de workshop nemen we je mee in de werkplek van de toekomst. Je ervaart uit eerste hand wat er mogelijk is en hoe gemakkelijk je aan de slag kunt gaan met Microsoft 365.

Bekijk onze workshops!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: