Wat moet je doen om te zorgen dat je 9 deelnemers in beeld krijgt in Microsoft Teams?
Blog

Wat moet je doen om te zorgen dat je 9 deelnemers in beeld krijgt in Microsoft Teams?

Microsoft is op dit moment diverse nieuwe functies aan het uitrollen; waaronder de 3×3 personen in beeld, steek je hand op en pop-out van een vergadering. Wij kijken natuurlijk al een lange tijd uit naar deze nieuwe functies, omdat ze daadwerkelijk de vergaderervaring gaan verbeteren!

Wat moet je doen om te zorgen dat je 9 deelnemers in beeld krijgt in Microsoft Teams?

Het is echter niet vanzelfsprekend dat je deze functies ‘automatisch’ beschikbaar krijgt in Teams. Je zal zelf iets moeten doen om deze functionaliteiten actief te krijgen. Je moet namelijk een vinkje aanzetten in je eigen Teams om te zorgen dat deze functionaliteiten actief worden. Wij leggen je graag uit hoe je dit kan doen!

  • Je gaat hiervoor naar je eigen profiel foto of initialen rechtsboven in het Teams venster en klikt vervolgens door op  Instellingen.

Screenshot Microsoft Teams instellingen

  • Daarna kun je doorklikken op algemene instellingen (General) en kun je de nieuwe meetings en calling experiences aanvinken. Het kan zijn dat deze optie er bij jou nog niet bij staat. Deze wordt namelijk op dit moment actief uitgerold, staat deze er nog niet bij kijk dan later nog een keer want hij gaat echt komen 🙂

Screenshot Microsoft Teams nieuwe vergaderopties aanzetten

Wanneer je deze functionaliteiten hebt aangezet is het mogelijk om nieuwe functies te kunnen gaan gebruiken zoals de 3×3, vergaderingen uit springen in een nieuw venster (zo kun je bijvoorbeeld je vergadering in een 2e scherm plaatsen) en de hand opsteekfunctie komt tevoorschijn.

Wil jij als eerste de nieuwste functies in Teams ontdekken?

Dat kan! Je kunt instellen dat jij en je collega’s de nieuwste functionaliteiten als eerste kunnen gaan gebruiken. Weten hoe je dit doet? Lees dan mijn blog!
Lees de blog hier!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: