Preview van de nieuwe versies van Teams & Outlook
Blog

Preview van de nieuwe versies van Teams & Outlook

Ontdek in deze blog de nieuwste versies van Teams & Outlook. Adoptiespecialist Lisa Knegten geeft je een voorproefje van de verbeteringen en functies die Microsoft voor ons in petto heeft. Benieuwd naar de veranderingen? Lees snel verder!

Preview van de nieuwe versies van Teams & Outlook

Ontwikkeling van Microsoft 365

Het Microsoft 365 platform wordt voortdurend ontwikkeld, wat essentieel is voor zowel veiligheid als productiviteit. Daarnaast blijft de techniek zich doorontwikkelen, waardoor hardware efficiënter, sneller en krachtiger wordt. Om naadloos aan te sluiten op deze vooruitgang, wordt ook software zoals Outlook en Teams geoptimaliseerd. Op dit moment zijn er preview-versies beschikbaar van de nieuwe versies van Outlook en Teams. Ik neem je graag mee in wat dit voor jou gaat betekenen!

De nieuwe versie van Teams

Een van de belangrijkste vernieuwingen in de nieuwe Teams is de verbeterde snelheid. Functionaliteiten die voorheen traag waren, zoals het wisselen naar een andere organisatie of het openen van bepaalde applicaties, zullen nu aanzienlijk sneller zijn.

Mijn verwachting is dat jij als gebruiker vooral ervaart dat de look & feel van de applicatie anders is. In de onderstaande video neem ik je mee in de preview-versie van Teams en laat ik je zien wat er gaat veranderen!

De nieuwe versie van Outlook

In de nieuwe versie van Outlook is het gebruikersgemak en de snelheid verbeterd. Ook is het interessant om te zien dat er in Outlook steeds meer wordt gewerkt aan integraties met het Microsoft 365 platform. De integratie met Microsoft ToDo en OneDrive is bijvoorbeeld prominent aanwezig. Ook kun je makkelijker een persoonlijke Bookings-pagina koppelen.

In de onderstaande video geef ik je een sneakpreview van de nieuwe Outlook.

In de bovenstaande video’s leg ik onder andere uit hoe je de preview-versie aanzet voor Teams en Outlook. De applicaties zijn nog in ontwikkeling, dus het kan zijn dat jij nog niet beschikt over alle functionaliteiten.

Uitrol van de nieuwe versies

Microsoft start de uitrol van Teams waarschijnlijk begin oktober 2023. Deze uitrol verloopt geleidelijk, afhankelijk van de instellingen van elke organisatie. Dit kan een paar weken duren. Er is momenteel voor sommige organisaties en personen een preview van Teams beschikbaar.

Voor Outlook is er momenteel voor iedereen een preview beschikbaar. De exacte datum van de uitrol van de standaardversie is nog niet bekend.

Next Level online werken

Het online werken met Microsoft 365 wordt stapsgewijs steeds effectiever gemaakt. Deze ontwikkelingen zijn hier een voorbeeld van. Wil je meer weten over de nieuwe versies van Teams en Outlook? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!

Neem contact op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: