Zet apps automatisch vast in Teams voor jouw collega’s
Tip

Zet apps automatisch vast in Teams voor jouw collega’s

Wist je dat je in Microsoft Teams veelgebruikte applicaties kunt vastzetten in jouw menubalk? Gebruikers kunnen dit zelf instellen. Erg handig! Maar wist je ook dat je de mogelijkheid hebt oals Admin voor al jouw collega’s belangrijke apps vast te zetten? Als je bijvoorbeeld wil dat iedereen Yammer kan benaderen vanuit Teams, dan kun je deze app vastzetten voor iedereen! Andere voorbeelden zijn een Power App, Microsoft Learn of een andere willekeurige Microsoft app.

Het voordeel van het vastzetten van een app voor alle of een groep gebruikers is dat de gebruikers de app niet hoeven op te zoeken. Dit heeft ook weer effect op het gebruik. Een app die zichtbaar is voor je collega’s in Teams wordt vaker gebruikt!

Hoe je dit instelt als beheerder leg ik je uit.

Zet apps automatisch vast in Teams voor jouw collega’s

Stappenplan: stel vaste apps in

Stap 1: Ga naar het Admin Center van Microsoft Teams https://admin.teams.microsoft.com/
Stap 2:  Bij ‘Apps beheren’ kun je zien welke apps er beschikbaar zijn. Hier kun je ook kiezen om bepaalde apps te blokkeren voor de organisatie.

Tech Talk Femke app vastzetten

Stap 3: Vervolgens kun je bij beleid naar de policies die zijn ingesteld voor jou organisatie. Je kunt kiezen voor een policy die gericht is op de hele organisatie, maar je kunt ook kiezen om een nieuwe policy op te stellen voor een specifieke groep gebruikers. Je kunt denken aan een team die een bepaalde app moet gebruiken. Deze app is niet relevant voor de rest van de organisatie.

Tech Talk Femke app vastzetten

Stap 4: Wanneer je op ‘App toevoegen’ klikt kun je in een lijst zoeken op de app en deze toevoegen aan de specifieke policy. Voor deze groep gebruikers zal de app vastgezet worden in Teams. In dit voorbeeld is de Viva Learning app vastgemaakt.

Viva Learning screenshot

Heel veel succes! Vragen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag!

Tech Talk

In Tech Talk delen onze ICT-specialisten technische kennis vanuit de praktijk. Zo kun jij de mogelijkheden van jouw ICT-omgeving ontdekken en gebruikmaken van onze handige tips & tricks. Wil jij deze Tech Talk implementeren, maar kom je er zelf niet uit? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: