Een woordwolk toevoegen aan je Teams-vergadering
Tip

Een woordwolk toevoegen aan je Teams-vergadering

Soms is het lastig om je vergadering online interactief te houden. Daarvoor heeft Microsoft Teams nu een Next Level functionaliteit, namelijk een woordwolk! Met een woordwolk kun je een open vraag stellen aan alle deelnemers en zij kunnen deze direct invullen. Handig en leuk! Engeline legt in haar blog uit hoe je deze functie gebruikt.

Een woordwolk toevoegen aan je Teams-vergadering

Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een woordwolk (word cloud in het Engels) maken in Microsoft Teams. Dit doe je met de app Microsoft Forms. Een woordwolk is een weergave van woorden waarbij de woorden die het meeste voorkomen groter worden weergegeven. Zo zie jij in een oogopslag wat de deelnemers van de vergadering antwoorden op jouw vraag of stelling.

Het maken van een woordwolk vergt wat voorbereiding. Je maakt namelijk de woordwolk voorafgaand aan de vergadering.

Wil jij weten hoe je deze functie gebruikt? Bekijk dan mijn instructievideo hieronder! Liever geen video? Lees dan verder onder de video. Ik leg het je stap voor stap uit.

Voorbereidingen voor jouw woordwolk

Stap 1: Open de MS Teams desktop app
Stap 2: Ga naar de agenda en zoek de betreffende online vergadering
Stap 3: Klik op de ‘+’ rechts boven in
Stap 4: Kies of type ‘Forms’
Stap 5: Klik op ‘Toevoegen’ en daarna op ‘Opslaan’. Er wordt nu een tabblad ‘Polls’ toegevoegd die meteen wordt geopend.
Stap 6: Klik op ‘+ Nieuwe Poll maken’
Stap 7: Kies de optie ‘Woordwolk-poll’
Stap 8: Type de vraag of stelling
Stap 9: Klik op ‘Opslaan als concept’
Stap 10: Jouw woordwolk staat nu klaar in de vergadering. Zodra je in de vergadering zit, kun je de woordwolk starten door te gaan naar ‘Polls’ en vervolgens te klikken op ‘Starten’.

Heel veel succes en plezier met deze functie! Enthousiast over het gebruik van een woordwolk in Teams? Dan is mijn blog over een poll of quiz maken in Teams zeker een aanrader. Klik hier om deze blog te lezen.

Meer Microsoft Teams tips

Wil je nog meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Bekijk dan de tips in ons Kenniscentrum of ga naar ons YouTube-kanaal en bekijk de afspeellijst met Microsoft Teams tips. Denk aan het aanpassen van je achtergrond, een webinar organiseren of het beheren van je taken. Wij helpen je graag verder!

Bekijk de afspeellijst

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: