PowerApps
Tip

PowerApps

Bij Tredion werd al jaren in een Excelbestand bijgehouden wie er in welke week storingsdienst heeft. Nadeel van zo’n Excelbestand is vooral dat het lastig in te zien is vanaf een smartphone. Omdat het bestand op SharePoint stond lukte het wel, zelfs zonder de Excel-app, maar zoiets toont op het scherm van je Samsung of iPhone gewoon niet echt goed.

PowerApps

Ook jouw eigen smartphone app voor jouw organisatie?

Gelukkig hebben we PowerApps tot onze beschikking! Na het bouwen van de app ziet het er nu zo uit op de smartphone:

Screenshot voorbeeld powerapp

Mooi, nu kun je ’s avonds vanaf de bank even in de app kijken wie er dienst heeft of wanneer je zelf aan de beurt bent! Het is zelfs mogelijk om via de app een dienst te wisselen met een collega (rechter afbeelding). Wanneer je een wijziging doet, ontvangt je teamleider een seintje.

Er is nog een slimmigheidje ingebouwd: een dag voordat jouw dienst begint krijg je een melding dat je bijna aan de beurt bent. Zo heb je nog even de tijd om bijvoorbeeld de storingsdienst-telefoon door te schakelen naar het juiste nummer.

Deze twee seintjes worden overigens niet verzorgd door PowerApps, maar door Flow. Flow is nog zo’n Microsoft-programma dat beschikbaar is in elke 365-licentie.

Nog een voorbeeld

Een andere simpele app die ons het leven bij Tredion makkelijker maakt: de Magazijnhulp-app.

Screenshot Magazijnhulp app

Korte uitleg: ons magazijn heeft twee beheerders die zelden vóór 8:00 ’s ochtends beginnen. Onze buitendienstcollega’s zijn vaak voor 8:00 al op pad naar een klant, met artikelen uit ons magazijn in de kofferbak. Ergens moet bijgehouden worden welke artikelen of dozen meegenomen zijn. Vóór het bestaan van de Magazijnhulp-app werd van de buitendienst-collega verwacht dat ze de magazijnbeheerder een mailtje stuurden met daarin vermeld wat ze hadden meegenomen en naar welke klant het ging. Je snapt natuurlijk wel dat zo’n mailtje wel eens vergeten werd.

De oplossing was natuurlijk voorhanden: bouw een simpele app die elke buitendienst-collega op de eigen smartphone installeert. Je ziet hier een afbeelding van de app, weergegeven op een iPhone. Als je op SCAN drukt, wordt de camera van je smartphone actief en de ingebouwde barcode-scanner van de app regelt de rest.

Net als in de Storingsdienst-app is er ook in deze app een centrale ‘database’. In beide gevallen is deze database een eenvoudige SharePoint-lijst. Deze lijst is voor iedereen toegankelijk, maar eigenlijk alleen voor de magazijnbeheerders echt interessant natuurlijk.

Jouw eigen app

Herken je zo’n soort situatie? Neem gerust contact met me op, dan bouwen we samen een app voor jouw organisatie!
Stuur een e-mail

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: