Azure Virtual Desktop: functioneel, veilig en altijd beschikbaar
Blog

Azure Virtual Desktop: functioneel, veilig en altijd beschikbaar

Twijfel jij of je met jouw bedrijf optimaal gebruik kunt maken van ‘de moderne werkplek’? Microsoft neemt die twijfel weg met de virtuele werkplek van Windows. En het haakje waaraan wij jouw overstap naar veilig en efficiënt werken in de cloud ophangen is heel herkenbaar: Microsoft Teams!

Azure Virtual Desktop: functioneel, veilig en altijd beschikbaar

Roy de Bruijn legt in deze blog uit waarom het juist voor MKB’ers aantrekkelijk is de stap naar Azure Virtual Desktop te zetten. Je bent klaar met grote, eenmalige investeringen in servers en betaalt maandelijks voor diensten die altijd online en dus altijd beschikbaar zijn.

Functioneel: communiceren en vergaderen met Teams

De applicatie die zijn doorbraak deels aan een virus te danken heeft, vraagt een dermate groot vermogen, dat het veel ‘ouderwetse’ servers te machtig wordt. Microsoft Teams maakt gebruik van live beeldverbindingen. Die trekken een zware wissel op grafische capaciteiten van een systeem. Dat maakt de stap voor ondernemers naar het gebruik van de Azure Virtual Desktop aantrekkelijk. Je werkt op een nieuwe manier in de cloud. Door in te loggen op het bureaublad van je Windows omgeving, hoef je niet te schakelen tussen jouw lokale bureaublad en jouw bureaublad op de server. Azure Virtual Desktop omzeilt met geavanceerde techniek de vermogensvraag die veel servers voor het blok zet.

Veilig: geen bestanden overal en nergens

Eén van de risico’s die je daar mee uitsluit, is het voorkomen van ‘schaduw IT’. Bestanden kun je direct via je bureaublad in de cloud opslaan. Daarmee sla je de stap van eerst ‘lokaal opslaan’ over, waardoor je het risico op dubbele en data buiten de beveiligde omgeving wegneemt!

Daarnaast worden alle diensten binnen het Microsoft platform aangeboden. Dat betekent dat authenticatie via één database verloopt. Het systeem herkent verdachte of onmogelijke inlogpogingen vanuit onbetrouwbare oorden en blokkeert je account bij verdachte activiteiten. Vervolgens neemt onze helpdesk contact met je op om te controleren of het in de haak is wat wordt waargenomen.

Beschikbaar: downtime uitsluiten

De grote plus van Azure Virtual Desktop is de beschikbaarheid! Bij het gebruik van een fysieke server blijft voortdurend de onzekerheid of alles wel blijft werken. Bij de virtuele werkplek geen risico op kapot gestoken kabels, doorgebrande servers of ander ongemak. Microsoft maakt gebruik van datacenters, waar drie kopieën van je gegevens worden gemaakt. Er zijn zoveel internetlijnen beschikbaar dat er altijd iets ‘aan’ staat. Daarmee sluiten we de risico’s uit dat je voor langere tijd niet over je eigen data kunt beschikken.

De efficiëntie zie je ook terug in de schaalbaarheid. Door de maandelijkse termijnen waarin je Azure Virtual Desktop afneemt, groeit of krimpt de omgeving mee met de omvang van je bedrijf. En je profiteert van de voortdurende innovaties van Microsoft! Wil je meer weten over de mogelijkheden van Azure Virtual Desktop? Stuur mij dan een mail of bekijk onze website.

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: