Ontdek de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams met de previewfunctie
Tip

Ontdek de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams met de previewfunctie

Er komen steeds meer nieuwe, leuke functionaliteiten in Microsoft Teams beschikbaar. Een vraag die ik vaak krijg is: Hoe kan het zijn dat jij de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams al hebt en ik nog niet? In deze blog geef ik daar antwoord op!

Ontdek de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams met de previewfunctie

Ontdek functionaliteiten als eerste

Je kunt instellen dat gebruikers de nieuwste functionaliteiten als eerste kunnen gaan gebruiken en ontdekken. Dit betekent dat je de functionaliteiten kan uitproberen die op een later moment voor iedereen beschikbaar worden gesteld. Dit zijn de previewversies van functionaliteiten. Het kan handig zijn om een specifieke groep gebruikers toegang te geven tot de preview. Zo kunnen zij wennen aan de nieuwste functionaliteiten en bij de release collega’s meenemen in de adoptie.

Weten hoe je dit instelt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! Ben jij een IT manager of systeembeheerder? Lees dan ook mijn Tech Talk waarin ik uitleg hoe je dit zelf kunt instellen als beheerder via het Microsoft Teams-beheercentrum.

Lees de Tech Talk hier!

 

Welke functionaliteiten dan? 

Er is niet concreet te zeggen welke functionaliteiten er als preview uitkomen in Microsoft Teams. Wat je wel weet is dat jouw organisatie als een van de eerste te zien krijgt wat eraan komt. Zo kun je je voorbereiden op nieuwe functionaliteiten en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Een aantal functionaliteiten die in december als preview zijn uitgekomen:

  1. Windows 10 notificaties: het is mogelijk om je notificaties van Teams samen te laten lopen met je Windows 10 notificaties. Je krijgt dan geen aparte meldingen meer vanuit Microsoft Teams. Dit zorgt voor een betere gebruikservaring en minder afleiding.
  2. Together mode in browser: via je browser heb je nu ook de mogelijkheid om de Together mode aan te zetten. De preview zat al langer in de app. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat wanneer je met een grote groep mensen wilt vergaderen je iedereen tegelijkertijd ziet in een ‘schoolbank’ opstelling. Wetenschappers geven aan dat dit voor langere vergaderingen rust geeft, omdat je beeld stil blijft staan.
  3. Meeting reactions: tijdens het delen van je scherm kunnen reacties tevoorschijn komen van de mensen die aan het meekijken zijn. Je kunt hier denken aan hartjes, smileys en klappende handjes.

Screenshot Microsoft Teams together mode

Tech Talk

Ben jij een IT manager of systeembeheerder? En wil je zelf de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams beschikbaar stellen? Onze Business Productivity specialist Femke legt je graag uit hoe je dit kunt instellen via het Microsoft Teams-beheercentrum in een nieuwe Tech Talk!

Lees de Tech Talk hier!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: