Slimmer werken met de juiste software doe je zo!
Blog

Slimmer werken met de juiste software doe je zo!

Als gezond bedrijf wil je de concurrentie altijd een stapje voor blijven, ook op het gebied van ICT. Het kiezen van de juiste mix van softwareoplossingen is daarbij essentieel. Nóg belangrijker is het om bij je medewerkers voldoende draagvlak te creëren voor de ingeslagen weg. Want uiteindelijk zijn zij het die met de nieuwe techniek moeten gaan werken.

Slimmer werken met de juiste software doe je zo!

Uitdagingen

Stilstand is achteruitgang. Om de concurrentie bij te kunnen benen, moet je op een of andere manier slimmer gaan werken. Anders loop je vroeg of laat onherroepelijk een concurrentienadeel op. Maar hoe kun je deze ondernemerswijsheid het beste omzetten in een concreet plan van aanpak? “De basis is dat je gaat kijken naar wat de behoeftes zijn binnen je organisatie”, zegt Jan van Wijgerden, Founder en CEO van Tredion. “Welke processen lopen niet optimaal en zijn dus voor verbetering vatbaar? Om die uitdagingen te lijf te gaan, bestaan er vervolgens tal van softwarematige oplossingen. Daarbij is het belangrijk om goed na te denken over welk platform – zoals bijvoorbeeld Microsoft of Google – je wil gaan gebruiken. En ook hoe je die platforms met je bestaande bedrijfsprocessen kunt integreren.”

Weerstand

Heb je eenmaal duidelijk voor ogen voor welke softwareoplossingen je kiest, dan is de volgende stap een plan van aanpak waarin staat hoe je die veranderingen in je organisatie gaat doorvoeren. “Daarbij is het essentieel om ook je medewerkers zoveel mogelijk te betrekken bij dat verandertraject”, weet Jan. “Want veranderingen stuiten nu eenmaal vaak op weerstand. ‘We hebben het altijd zo gedaan, dus waarom zouden we het nu opeens anders doen?’, is daarbij een veelgehoorde uitspraak. Kortom, het doorvoeren van veranderingen is doorgaans een behoorlijke opgave. Niet alleen de directie moet worden overtuigd, maar vooral ook de eindgebruikers moeten het nut van de nieuwe softwareoplossingen gaan inzien.”

Benieuwd wat wij kunnen betekenen omtrent verandermanagement? Lees dan eens onze dienstenpagina hier!

Vinger aan de pols

Jan benadrukt dat ook nadat een verandering op softwaregebied eenmaal is doorgevoerd en geaccepteerd, je als manager constant een vinger aan de pols moet blijven houden: “Een goede nazorg is van wezenlijk belang. Verzuim je dat, dan is de kans groot dat het draagvlak voor de nieuwe werkmethoden zienderogen afneemt en je binnen no time weer helemaal van voren af aan kunt beginnen. Met alle kosten van dien. Dat kun je alleen voorkomen door continu te blijven monitoren of alles goed gaat.”

Kies de juiste software

Slimmer werken is vooral een kwestie van het kiezen van de juiste softwareoplossingen. Tredion helpt je bij die keuze. Neem contact op of plan een gratis vrijblijvende afspraak in!
Afspraak maken

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Jan van Wijgerden,
hij vertelt je er graag meer over

Directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Jan van Wijgerden

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: