4 vakantietips voor Microsoft 365 gebruikers
Tip

4 vakantietips voor Microsoft 365 gebruikers

Nog maar een paar dagen en de zomervakantie gaat voor een hoop mensen beginnen. Heb jij je vakantie al geboekt of leuke uitjes gepland? Waarschijnlijk staat jouw mindset in de vakantiemodus. Maar hoe start je jouw vakantie én zorg je dat je je werk met een gerust gevoel kunt achterlaten? Engeline geeft je een aantal tips! 

4 vakantietips voor Microsoft 365 gebruikers

Tip 1: Out of Office

De meest voor de hand liggende tip, maar wel superbelangrijk. Het instellen van je Out of Office-bericht. Zo weten collega’s en externen dat jij afwezig bent en dus niet in de gelegenheid bent om op de e-mails te reageren. In je bericht kun je ook aangeven wanneer je weer terug bent én bij wie ze in de tussentijd terecht kunnen.  

In onderstaande video leggen we je uit hoe je zo’n bericht instelt! 

Tip 2: Zorg voor een duidelijke overdracht

Als je op vakantie gaat is het belangrijk dat jouw collega’s op de hoogte zijn van lopende zaken. Microsoft heeft verschillende applicaties die je hierbij kunnen helpen. Denk aan een gedeelde OneNote of Planner.  

Meer weten over je taken beheren in Teams? Lees dan ook deze blog 

Tip 3: Breng structuur aan in Teams

De meeste mensen gebruiken Microsoft Teams. Zodra je terugkomt van vakantie kan het zijn dat je veel openstaande chatberichten hebt. Dan is het belangrijk dat je weet hoe je structuur aan kunt brengen in je berichten. Dit kan onder andere door gebruik te maken van de Planner-app, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kun je belangrijke berichten opslaan. Dit kan door naar het bericht te gaan en op de drie puntjes te klikken en vervolgens te klikken op ‘Opslaan’. De opgeslagen berichten kun je terugvinden onder je profielfoto in Teams onder ‘Opgeslagen’.  

Een andere optie is het pinnen van berichten. Je kunt belangrijke berichten apart bovenaan de chat ‘pinnen’ in Teams én zo kun jij op een makkelijke manier het bericht weer terugvinden. Dit stel je in door naar het bericht te gaan en op de drie puntjes te klikken en te kiezen voor ‘Vastmaken’. Je ziet nu dat er een icoon van een punaise bij het bericht staat. Is het bericht niet meer relevant? Dan kun je het eenvoudig weer losmaken door op de drie puntjes te klikken en te kiezen voor ‘Losmaken’.  

Meer Teams tips? Bekijk dan onze afspeellijst met handige tips en tricks!

Tip 4: Doe een grote schoonmaak

De zomerperiode is vaak een rustigere periode. Tijd over in je agenda? Dan hebben we een goede tip voor je. Veel mensen geven het huis een grote voorjaars- en najaar schoonmaak. Dit kan ook met data. Hoeveel verwijderde en verzonden items heb jij in Outlook? Wat staat er allemaal in jouw OneDrive, in Teams of op SharePoint? Wat kan er gearchiveerd of verwijderd worden? Kijk hier vooral eens naar. Dit zorgt voor meer overzicht in je bestanden waardoor je meer tijd hebt om productief te zijn én zo heb je meer opslagruimte. Daarnaast bestaat de kans dat je device sneller wordt.   

Ik wens jullie een goede vakantie, een zonnige zomer en heel veel succes met bovenstaande tips! Vragen? Neem dan gerust contact op!

Neem contact met mij op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: