Ondersteuning Windows 7 stopt
Tip

Ondersteuning Windows 7 stopt

Ken jij de risico's?

Bij de lancering van Windows 7 in 2009 heeft Microsoft aangegeven dat het ten minste 10 jaar ondersteund zal worden door middel van technologische ondersteuning en updates. Per 14 januari 2020 zullen ze hiermee stoppen. Aangeraden wordt om voor deze datum te upgraden naar Windows 10 om zo jouw computer veilig te houden.

Ondersteuning Windows 7 stopt

Wat betekent dit voor jou?

Wanneer er geen technologische ondersteuning en updates meer doorgevoerd worden in software, wordt deze kwetsbaarder voor virussen en geeft het andere veiligheidsrisico’s. De wereld van IT is altijd in ontwikkeling, waarbij er dagelijks nieuwe dingen ontdekt worden die een risico voor jouw computer kunnen vormen. Wanneer software wordt ondersteund door middel van updates wordt hier actief op gehandeld. De updates zorgen ervoor dat zwaktes en risico’s tegengegaan worden met verbeteringen. Per 14 januari 2020 zullen er geen updates meer worden gedaan op Windows 7. Zodra de ondersteuning stopt, krijg je geen onderhouds-en beveiligingsupdates meer. Hierdoor ben je niet meer beveiligd tegen nieuwe risico’s.

Wat kan jij doen?

✔ Stap over op nieuwe hardware met Windows 10 Pro
Met nieuwere en krachtigere hardware werk je sneller en bent door de techologische ontwikkeling weer een stap veiliger.

✔ Upgrade: vervang de Windows 7 licentie met een Windows 10 Pro licentie.
Het kan zijn dat jouw systeem hier onvoldoende kracht en geheugen voor heeft, dit kunnen we voor je nagaan.

Gebruik je Office365? Dan kun je ook upgraden naar Microsoft365 met Windows 10 Pro inbegrepen.
Microsoft365 geeft je nog meer functionaliteit en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van samenwerken, compliance en veiligheid.

Ben je benieuwd welke van jouw systemen nog op Windows 7 draaien? Of wil je een goed advies over de beste upgrade-mogelijkheid voor jouw bedrijf? Neem contact op met één van onze adviseurs. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw onderneming!
Neem contact op!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: