Kleurcategorieën toevoegen in je Teams agenda
Tip

Kleurcategorieën toevoegen in je Teams agenda

Categorieën in je Outlook agenda. Van die mooie kleuren die aangeven wat voor type werkzaamheden jij hebt die dag. Voor veel mensen geeft dit een duidelijk overzicht. Maar ook worden deze kleuren ingezet bij bepaalde werkafspraken rondom het samenwerken. Denk aan: als mijn agendakleur rood is betekent het dat bijvoorbeeld dat ik niet te bereiken ben. Handig, hé? En dit is nu ook mogelijk in Microsoft Teams…

Kleurcategorieën toevoegen in je Teams agenda

Zo voeg je categorieën toe in Teams

In deze video legt onze collega Femke je uit hoe je kunt werken met de kleurcategorieën in je Teams agenda. Let op: het kan zijn dat jij deze functie op dit moment nog niet ziet. Wij gebruiken hiervoor de preview modus. In de video leg ik je uit hoe je deze aan kunt zetten. Zo heb je toegang tot nieuwe functies!

Liever geen video? Lees dan hier de korte samenvatting van de stappen:

  1. Druk op de puntjes in Teams naast je organisatienaam. Vervolgens klik je op ‘Info’ en vervolgens op ‘Openbare preview’. Heb je de Engelse versie van team? Klik dan op ‘About’ en daarna ‘Public Preview’.

Screenshot preview mode

  1. De kleurtjes die je gebruikt in de Outlook agenda worden nu ook weergegeven in de Teams omgeving. Alleen in Outlook kun je de namen van de categorieën aanpassen. In Teams is dat niet mogelijk. Binnen Teams kun je wel wisselen van kleuren.

Screenshot kalender in Teams

Meer Microsoft Teams tips

Wil je nog meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Bekijk dan de tips in ons Kenniscentrum of ga naar ons YouTube kanaal en bekijk de afspeellijst met Microsoft Teams tips. Denk aan het aanpassen van je achtergrond, een webinar organiseren of het beheren van je taken. Wij helpen je graag verder!

Bekijk de afspeellijst

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: