Tips van Lisa voor Microsoft Teams
Blog

Tips van Lisa voor Microsoft Teams

Een programma wat in deze tijd bijna niet meer weg te denken is uit de huidige werkwijze; Microsoft Teams. Sinds de afgelopen weken heeft het echt een opmars gemaakt. Voor veel mensen is het een nieuwe ervaring en ligt de focus vooral op de basisfuncties en hoe deze toe te passen zijn in de organisatie.

Tips van Lisa voor Microsoft Teams

Nieuwe functies

Voor mensen die teams al een tijdje gebruiken is het misschien tijd voor een kleine verdiepingsslag. Over het algemeen released Microsoft elke maand nieuwe functies voor Office 365. ‘Spoiler alert’: Microsoft gaat de naam Office 365 naar Microsoft 365 aanpassen! Dat gaat eind april gebeuren, dan weet je dat alvast.

Terug naar Teams, want wat is er naast vergaderen, chatten en bestanden delen dan nog meer mogelijk? In de basis is dit natuurlijk waar het om draait, maar er zijn veel toepassingen die de werkwijze kunnen verfijnen. Zo kan je bijvoorbeeld labels aanmaken; mensen een label geven van bijvoorbeeld een afdeling zodat je met de @mention direct de juiste mensen kunt aanspreken.

De beste tips op een rij

 • Bericht in meerdere kanalen tegelijk plaatsen:
  druk op de opmaak knop en er verschijnen opties om de tekst op te maken. Vervolgens kun je het bericht posten in meerdere kanalen door de onderstaande knop.

Screenshot Microsoft Teams bericht in meerdere kanalen plaatsen

 • Ben je lid van een Team, dan ben je automatisch lid van alle onderliggende kanalen. Soms is het nodig om een kanaal toe te voegen waar niet iedereen bij kan, als het bijvoorbeeld over financiën gaat. Je kunt dan een ‘private channel’ aanmaken; kies welk lid van het team er wel/niet in mag!
 • Je kunt in de navigatiebalk van Teams (waar activiteit, chat, teams en agenda onder elkaar staan) nog meer applicaties ‘vastpinnen’ die je vaak gebruikt; bijvoorbeeld Planner of OneNote!
 • Je kunt een meeting in een kanaal plaatsen; zo hoef je niet iedereen toe te voegen en kan iedereen via het kanaal aan de vergadering deelnemen.
 • In een vergadering kun je een Whiteboard optie openen waarbij iedereen naar het Whiteboard kan kijken en hierop kan schrijven. Handig voor brainstorm sessies op afstand!
 • Kanalen die je veel gebruikt kun je vastpinnen aan de bovenkant van je Teams overzicht.

Dit zijn een aantal leuke toepassingen die je nu al kunt gebruiken, maar er komt nog meer aan! Wij zitten met smart te wachten op nieuwe toepassingen die gaan komen. Microsoft heeft bekend gemaakt om op korte termijn in ieder geval de volgende functies te releasen;

 1. Chat pop-out; je kunt straks meerdere vensters van Teams open hebben staan zodat je door kunt werken op een plek in Teams terwijl je met iemand chat.
 2. Je kunt een andere achtergrond gaan kiezen in een Teams meeting
 3. Er kunnen straks 10.000 users aan een Team deelnemen, met andere woorden voor het MKB; ongelimiteerd.
 4. Raise your hand; handig wanneer je met meerdere mensen in een meeting zit en aan wilt geven dat je iets wilt zeggen.
 5. 9 deelnemers in beeld i.p.v. de huidige 4 deelnemers

Screenshot Microsoft Teams 9 deelnemers in beeld

Meer Microsoft Teams tips

Wil je meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Bekijk dan onze ‘Microsoft Teams Tips’ afspeellijst en abonneer je op ons kanaal om op de hoogte te blijven. Denk aan het aanpassen van je achtergrond, een webinar organiseren of het beheren van je taken. Wij helpen je graag verder!
Meer Microsoft Teams Tips

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: