Februari 2022: wat is er nieuw in Teams?
Tip

Februari 2022: wat is er nieuw in Teams?

Elke maand komen er nieuwe functionaliteiten bij in Microsoft Teams. Ik heb de leukste en handigste functies voor je op een rij gezet in deze blog. Van sneltoetsen tot emoji’s!

Februari 2022: wat is er nieuw in Teams?

1. Jezelf niet zien tijdens een vergadering

Tijdens een vergadering in Teams zie je jezelf steeds in een hoekje. Dit kan afleiden. Daarom geeft Microsoft nu de mogelijkheid om jezelf weg te kunnen klikken. Jij ziet je eigen videobeeld niet meer, maar andere deelnemers zien jou wel. Ook kun jij nog de deelnemers van de vergadering zien als zij hun camera aan hebben staan!

2. Berichten vastzetten in een chat

Je herkent het misschien wel. Je krijgt veel chatberichten en voor je het weet kun je dat belangrijke chatbericht niet meer vinden. Denk aan een belangrijke URL die je nog nodig hebt op een later moment. Je kunt dit soort berichten nu ook vastpinnen in een chat. Je zet deze niet alleen voor jezelf vast, maar ook voor de collega’s waarmee je chat. Zo kun je de chat makkelijk en snel terugvinden.

Stap 1: Ga naar het bericht dat je wil vastpinnen.
Stap 2: Klik op het bericht. Je ziet drie puntjes. Klik hierop.
Stap 3: Als je op de drie puntjes hebt geklikt verschijnen een aantal opties. Kies ‘Pin’ of ‘Vastmaken’.

Vastpinnen bericht

Stap 4: Als je het chatbericht hebt gepind, zal deze bovenaan in de chat zichtbaar worden voor jou en je collega’s.

Vastpinnen chat Teams

3. Je staat op mute…

Je staat nog op mute. Een zin die iedereen waarschijnlijk erg vaak hoort. Vervolgens ga je snel op zoek naar het unmute icoon. Een handige shortcut die beschikbaar is gekomen in Microsoft Teams is CTRL + spatie voor Windows en voor Mac option + spatie. Als je deze sneltoets intoetst wordt je automatisch niet meer gemute. Handig!

4. Muziekmodus

Met de nieuwe muziekmodus functie wordt de geluidskwaliteit van geluiden anders dan spraak geoptimaliseerd. Je creëert hiermee een rijkere geluidservaring tijdens je online vergadering. Denk bijvoorbeeld aan live muziek of liedjes via andere applicaties die je afspeelt tijdens het delen van je scherm tijdens een presentatie.

Hoe stel je dit in?

Stap 1: Klik op de drie puntjes rechts bovenin in Teams naast je profielfoto.
Stap 2: Klik op ‘Instellingen’ of ‘Settings’.
Stap 3: Ga naar het kopje ‘Devices’ of ‘Apparaten’ en klik op ‘High fidelity music mode’ of ‘High Fidelity-muziekmodus’. Bij de volgende vergadering heb je nu een muzieknootje staan in je vergadering. Meer weten over deze functie? Lees dan hier meer.

5. Je achtergrond wijzigen in de webversie

Tot op heden was het alleen mogelijk om je achtergrond te wijzigen in de Teams-app. Nu kun je dit ook doen in de webversie. Dit is handig als je bijvoorbeeld in twee omgevingen werkt en zowel via de app als via web aan vergaderingen wilt deelnemen.

6. Nieuwe emoji’s

Last but not least, Microsoft heeft alle emoji’s een nieuw design gegeven. Daarnaast zijn er nieuwe toegevoegd en zullen er nog meer volgen. Je ziet steeds meer een mix van persoonlijk en zakelijk.

Emoji's teams

Wil jij deze emoji’s gebruiken? Dan moet je het volgende instellen:

De emoji’s zijn te vinden in de public preview. Klik op de drie puntjes rechts bovenin je scherm naast je profielfoto. Klik vervolgens op ‘Info’ of ‘About’ en kies ‘Openbare preview’ of ‘Public preview’.

Meer Microsoft Teams tips

Wil je nog meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Bekijk dan de tips in ons Kenniscentrum of ga naar ons YouTube-kanaal en bekijk de afspeellijst met Microsoft Teams tips. Denk aan het aanpassen van je achtergrond, een webinar organiseren of het beheren van je taken. Wij helpen je graag verder!

Bekijk de afspeellijst

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: