Werk nog makkelijker samen met Microsoft Loop
Blog

Werk nog makkelijker samen met Microsoft Loop

Microsoft Loop bestaat al een tijdje, maar eerlijk gezegd waren we nog op zoek naar een Next Level toepassing. Toen het net uit was, waren de verwachtingen groter dan wat er dat moment mogelijk was. We zijn binnen Tredion toch aan de slag gegaan en inmiddels ben ik helemaal om! In deze blog deel ik wat deze samenwerkingstool is en wat de voordelen zijn voor jou en je team.

Werk nog makkelijker samen met Microsoft Loop

Geschreven door Lisa Knegten

Hoe werkt Microsoft Loop?

Met Microsoft Loop kun je samenwerken op verschillende plekken in dezelfde bron. Is dat niet gewoon hetzelfde als een documentje delen? Ja, dat dacht ik zelf ook, maar Loop gaat toch een stap verder en ik laat je weten waarom.

  1. Je creëert een werkruimte met een aantal mensen.
  2. Je kunt deze werkruimte op alle plekken waar je samenwerkt toevoegen, zoals Teams Chat, Teams Berichten, mail en documenten. Er is momenteel geen integratie met OneNote. Hierover later in deze blog meer.
  3. Je hoeft niet meer te schakelen tussen verschillende apps, want de Loop-onderdelen worden in realtime gesynchroniseerd in de app van jouw keuze.

Microsoft Loop uitgelegd

Een Loop is een werkruimte waar je een aantal componenten aan kunt koppelen om in samen te werken. Ik heb bijvoorbeeld een werkruimte voor ons interne adoptieoverleg en ons expert team ‘datamanagement’. De componenten zijn bijvoorbeeld documenten (die ergens anders zijn opgeslagen), pagina’s en links naar websites. De Loop-pagina’s lijken een beetje op een combinatie van Word en OneNote. Je kunt gewoon tekst typen en je lijstjes en tabellen maken zoals je gewend bent.

Bekijk de onderstaande video voor een overzicht van Microsoft Loop.

Praktijkvoorbeelden

Zoals we gewend zijn van Microsoft draaien deze ‘tools’ allemaal om flexibel samenwerken. Loop geeft dat net weer een nieuwe dimensie. Ik zal je uiteraard toelichten wat je met loop kan doen aan de hand van twee voorbeelden:

  1. Samenwerken aan een nieuw project: stel je voor dat je met een team van collega’s werkt aan een nieuw product. In plaats van eindeloze e-mails of chats te sturen, kun je een Microsoft Loop Workspace maken voor dit project. Hierin kun je Microsoft Loop Components gebruiken om informatie, ideeën en updates te delen.
  2. Feedback verzamelen en verwerken: stel je voor dat je nieuw marketingmateriaal hebt gemaakt en feedback wilt verzamelen van verschillende collega’s. Gebruik hiervoor een Microsoft Loop Component in een Microsoft Teams-kanaal met een enquête, feedbackformulier of poll en iedereen kan realtime feedback geven, omdat het een dynamische omgeving is.

Werk overal samen

Het handige van zo’n Loop onderdeel is dat je lijstje, brainstormpagina of projectoverzicht op verschillende plekken is toe te voegen en je er op al die plekken in kunt werken. Plak een Loop-onderdeel in je e-mail en je kunt met de ontvanger live samenwerken. Plak jij datzelfde onderdeel in je Team dan kun je vanaf daar blijven samenwerken. Wij hebben het nu enige tijd gebruikt en het is echt heel snel. Er zit bijna geen vertraging in!

Ondanks dat je op veel plekken met Loop kan werken, kun je ook even terug naar de basis in de app. Hier vind je het overzicht van alle Loop-werkruimten. Mocht je enthousiast zijn en vaker met Loop gaan werken, dan kun je Loop de app ook toevoegen aan je taakbalk!

Next Level samenwerkingstool

Microsoft Loop is een leuke toevoeging om samenwerkingsmomenten makkelijker te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat het in veel gevallen een betere aanvulling is dan bijvoorbeeld OneNote. Er komt wel een integratie met OneNote aan, maar momenteel ontbreekt deze nog in de lijst van onderdelen waar je Loop aan kunt koppelen. Er wordt verwacht dat deze koppeling begin zomer 2024 ook beschikbaar wordt en dan is de cirkel wat ons betreft helemaal rond!

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte met tips & tricks en het laatste nieuws in de ICT!

Schrijf je in

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: