Adoptie maakt je organisatie klaar voor veranderingen
Blog

Adoptie maakt je organisatie klaar voor veranderingen

Wil jij jouw bedrijfsvoering efficiënter maken? Ben je klaar met geprinte e-mails, post its op een beeldscherm en wil je helder inzicht in je processen? Dan is de moderne werkplek dé oplossing voor jouw organisatie! De volgende uitdaging is de veranderingen die deze werkplek met zich meebrengt. Onze adoptiestrategie is erop gericht je medewerkers als collectief een aantal grote veranderingen in de ICT-omgeving te laten omarmen.

Adoptie maakt je organisatie klaar voor veranderingen

We komen samen tot een digitale werkwijze, die we kunnen hergebruiken bij toekomstige veranderingen. Omdat ICT-vernieuwingen elkaar in hoog tempo opvolgen, is een verandertactiek die structuur, herkenbaarheid en resultaat geeft een must!

Zes stappen naar adoptie

Lisa Knegten is onze Microsoft 365 Adoptie Specialist. Zij legt uit in welke zes stappen wij jouw organisatie klaarmaken voor de cloud. En meer dan dat: klaarmaken voor veranderingen, waardoor je altijd ‘on top of things’ zit!

Kennismaken & inspireren

De eerste stap is het leren kennen van jouw bedrijf. Daarom spreken we medewerkers uit verschillende onderdelen van je organisatie. Wanneer we de wensen en uitdagingen kennen, weten we welke toepassingen we kunnen inzetten. We laten de mogelijkheden in een workshop zien aan een aantal enthousiaste, gemotiveerde medewerkers: key-users.

Doelstellingen & werkafspraken

We stemmen met de key-users af welke werkterreinen als eerste worden aangepakt. Tijdens deze workshop denken de key-users na over hun huidige werkwijze: kan dat efficiënter? Bijvoorbeeld door administratieve handelingen te automatiseren. Wanneer de thema’s en doelen om tot een andere werkwijze te komen concreet zijn, is het tijd voor werkafspraken. Deze werkafspraken geven aan hoe de medewerker kan handelen in een voorkomende situatie.

Scenario’s & trainen

Iedere key-user komt in de dagelijkse werkzaamheden verschillende scenario’s tegen. Een scenario voor een accountmanager kan bijvoorbeeld bestaan uit het proces ‘van offerte tot factuur’. Deze scenario’s gebruiken we voor het uitwerken van de doelstellingen. Vervolgens trainen we deze scenario’s. Omdat elk bedrijf verschillend is, passen we de begeleiding aan.

Wat levert het op?

Onze adoptiestrategie gaat veel verder dan het installeren van nieuwe hard- en software. Het gaat ook veel verder dan op de dag van de migratie op de werkvloer verschijnen voor uitleg. Met deze strategie maken we jouw medewerkers eigenaar van de veranderingen: aan welke oplossingen hebben zij behoefte en hoe kunnen je processen zo efficiënt mogelijk worden ingericht? Door adoptie van de moderne werkplek werken je medewerkers op de afgesproken manier en worden systemen voortaan optimaal benut!

Wil je meer informatie over onze adoptiestrategie? Stuur mij dan gerust een e-mail of download hieronder onze whitepaper over ons Next Level stappenplan.

Adoptietraject in 6 stappen

Download deze whitepaper en ontvang onze nieuwsbrief.

Klik hier direct downloaden

Adoptie maakt je organisatie klaar voor veranderingen

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: