Een wereld vol mogelijkheden met Microsoft 365
Blog

Een wereld vol mogelijkheden met Microsoft 365

De basisvoordelen van Microsoft 365 hebben we al vaker benoemd: Outlook, Teams, SharePoint en meer. Maar wat maakt dit platform nu specifiek geschikt voor jouw bedrijf? Met welke toepassingen kan jij je voordeel doen en welke problemen neemt het voor je weg? Tim Kerseboom neemt je mee in een aantal onderscheidende eigenschappen van Microsoft 365.

 

Een wereld vol mogelijkheden met Microsoft 365

Profiteer van de platformgedachte

In de praktijk blijkt dat veel bedrijven naast Microsoft nog gebruikmaken van andere, specifieke toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn software op het gebied van financiën, HRM, telefonie of zelfs Zoom. Het is goed om je te realiseren dat Microsoft 365 voor al deze toepassingen oplossingen in huis heeft! Een goed voorbeeld is de Tasks app in Microsoft Teams. Daarin worden alle taken samengebracht die worden aangemaakt. Daarmee is Tasks de verzamelplaats voor al je taken in Planner, To-Do of in Outlook: teamplanningen, gedelegeerde taken aan collega’s of deadlines. Zo weet iedereen waar hij op welk moment aan moet werken.

Documenten delen met externen

Het delen van grote bestanden met externen maakt óók onderdeel uit van de mogelijkheden van Microsoft 365. OneDrive biedt de mogelijkheid grote bestanden te delen met externen. De optie om dat juist níet te doen bestaat ook! Veiligheid kan een afweging zijn. Wat dat betreft kan je toestemming aan diverse handelingen toekennen: delen, bewerken of inzicht in de bewerkingen krijgen. De ontvanger hoeft niet over OneDrive te beschikken om toch gebruik te maken van deze functionaliteit.

Altijd en overal realtime rapportages

Via Microsoft 365 kan je gebruikmaken van het Microsoft Power Platform. Power BI bijvoorbeeld, kan gekoppeld worden aan Teams. Daarmee genereer je realtime – financiële – rapportages. Als organisatie met meer dan twintig medewerkers kan je daar directe voordelen uithalen. Kruisverbanden zijn eenvoudig te leggen, het is relevant voor verschillende afdelingen en informatie is altijd realtime beschikbaar. De Power BI oplossing die via Microsoft 365 toegankelijk is, is daarmee de beste, goedkoopste en meest gemakkelijke oplossing voor rapportages.

Eén tool voor toegang

Met Azure Active Directory worden alle rechten, mogelijkheden en security voorwaarden van een Microsoft 365 omgeving toegewezen. Op welke locatie en op welk apparaat heeft welke medewerker toegang tot bepaalde documenten of data? Dat kan je met behulp van Microsoft 365 vanuit één overzichtelijk dashboard beheren. Het is met het oog op de veiligheid een prettige gedachte dat bijvoorbeeld de rechten van een vertrokken collega eenvoudig teruggedraaid kunnen worden.

De kracht van Tredion

Wij kennen onze klanten door en door: we schuiven aan bij het management, maar weten ook precies welke wensen en behoeften op de werkvloer spelen. Wanneer jij als ondernemer de keuze voor Microsoft 365 maakt, is het onze taak je te adviseren welke toepassingen voor jouw organisatie het beste werken. De lijst met functies is oneindig: de ideale combinatie die bij jou past is onze kracht. Zo helpen we je met Microsoft 365 naar the Next Level!

Wil je weten welke toepassingen in Microsoft 365 voor jouw organisatie van toegevoegde waarde zijn? Plan dan gratis een Discover Workshop! Heb je andere vragen over het inzetten van Microsoft 365? Neem dan gerust contact met mij op.

Plan een discover workshop

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: