SharePoint: dé centrale plek om te delen!
Blog

SharePoint: dé centrale plek om te delen!

De basis van SharePoint is de techniek dat je de online bestanden kan zien én kan bewerken. Vanaf elke locatie en met iedereen binnen je bedrijf die daartoe geautoriseerd is! Door deze kenmerken fungeert SharePoint bovendien ideaal als intranet. Als Microsoft 365 Adoptie Specialist houdt Lisa Knegten zich bezig met het implementeren van SharePoint. In deze blog vertelt Lisa welke functies binnen SharePoint van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw bedrijf.

SharePoint: dé centrale plek om te delen!

Interne communicatie op een hoger plan brengen

Je moet SharePoint zien als een soort ‘startpagina’: vanaf die plek hebben alle medewerkers toegang tot bestanden en berichten. Je ziet alleen de bestanden waartoe je de rechten hebt. Dit is ook de toegevoegde waarde van SharePoint als een vorm van intranet voor je bedrijf: je kan heel eenvoudig ‘algemene’ documenten delen. Denk bijvoorbeeld aan HR-berichten, de CAO of details over bedrijfskleding en andere vaste gegevens. Met het gebruik van SharePoint stimuleer je de interne communicatie binnen je organisatie!

Maatwerk voor verschillende toepassingen

Zoals eigenlijk bij alle oplossingen van Microsoft 365, leveren we ook met SharePoint maatwerk. SharePoint vormt de bouwstenen, waarmee we invulling aan totaal verschillende opties kunnen geven. Wij helpen met de inrichting: van welke functies wil je gebruikmaken? Hoe ziet het er visueel uit en wil je SharePoint ook als vorm van intranet gebruiken? Afhankelijk van de omvang van je bedrijf, kunnen verschillende functies worden toegepast. Wanneer we in overleg die keuzes bepaald hebben, gaan wij aan de slag met het op maat maken van SharePoint voor jouw bedrijf. Wij zorgen met advies en trainingen dat iedereen met de toepassingen kan werken.

Bestanden altijd en overal bereikbaar

De meerwaarde van SharePoint is dat je bestanden altijd bereikbaar zijn, vanaf elke locatie. Omdat iedereen tegelijkertijd in hetzelfde document aanpassingen kan doen, ontstaat er geen verwarring over de versie waarin gewerkt wordt. Geen bestanden meer per e-mail naar elkaar sturen, waarbij je het risico loopt dat verschillende documenten in omloop zijn. Een ander groot voordeel is dat aanpassingen altijd automatisch worden opgeslagen, een prettige bijkomstigheid van online werken.

Maak gebruik van de veiligheid van de cloud

SharePoint koppelt moeiteloos met alle andere onderdelen van Microsoft 365, zoals bijvoorbeeld Teams. Alles wat binnen Microsoft 365 met bestanden te maken heeft, gaat via SharePoint. Op het gebied van veiligheid is het bewaren van je bedrijfsgegevens in de cloud beter dan op je eigen server: de aandacht die vanuit Microsoft voor de beveiliging van platforms als SharePoint en OneDrive uitgaat is enorm!

Ook aan de slag met SharePoint?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij je bieden met het werken met SharePoint? Vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan contact met je op en helpen je graag. Wil je niet wachten? Plan dan direct een belafspraak met mij in om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: