Zo beschikt jouw organisatie over de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams
Tip

Zo beschikt jouw organisatie over de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams

Een vraag die ik vaak krijg is: Hoe kan het zijn dat jij de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams al hebt en ik nog niet? In deze blog geef ik daar antwoord op! Er is een manier waarop je kunt instellen dat gebruikers de nieuwste functionaliteiten als eerste kunnen gaan gebruiken en ontdekken. Je kunt er ook voor kiezen om een specifieke groep toegang te geven tot deze functionaliteiten. Let op: als je een specifieke groep gebruikers toegang geeft aan onderstaande policy dan kun je dat doen via PowerShell.

Zo beschikt jouw organisatie over de nieuwste functionaliteiten in Microsoft Teams

Hoe stel je als admin in dat jouw collega’s de nieuwste functionaliteiten kunnen gebruiken?

Als admin kun je de policy instellen bij het Teams Admin Center. Je gaat hiervoor naar het kopje Teams, updatebeleid en maakt een nieuwe policy aan. Wanneer je het schuifje preview functies weergeven omzet en op toepassen drukt heb je deze policy voor alle gebruikers ingesteld. Je kunt ook de policy aanzetten door PowerShell te gebruiken en de volgende code te gebruiken: CsTeamsUpdateManegementPolicy cmdlet

Screenshot Microsoft Teams updatebeleid

Microsoft Discover Workshop

Wil jij nóg slimmer werken met Microsoft Teams? Meld je dan aan voor onze kosteloze online Microsoft Discover Workshop! Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een virtuele omgeving en werken we met Microsoft 365 zoals Microsoft en Tredion het voor ogen hebben. Je ervaart uit eerste hand wat er mogelijk is en hoe gemakkelijk je ermee aan de slag kunt gaan.

Tech Talk

In Tech Talk delen onze IT-specialisten technische kennis vanuit de praktijk. Zo kun jij jouw bedrijfsprocessen op een slimme manier verbeteren.

Meer Tech Talk!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: