De voordelen van bellen met Microsoft Teams
Blog

De voordelen van bellen met Microsoft Teams

Het gebruik van Teams heeft een enorme vlucht genomen. De videobel-oplossing van Microsoft blijkt een uitkomst voor thuiswerkers en overleg op afstand met meerdere deelnemers. Maar wist je dat je met behulp van de Teams-app ook ’gewoon’ kunt bellen? We leggen in deze blog uit wat de voordelen zijn!

De voordelen van bellen met Microsoft Teams

Om maar gelijk met het grootste voordeel in huis te vallen: wanneer je ervoor kiest via Teams te bellen, vervang je in één klap heel je ‘vaste’ telefooncentrale! Daarbij maakt het niet uit dat de ‘ontvanger’ geen gebruikmaakt van Teams. Ook is het prettig dat je bestaande nummers behouden blijven. Omdat je medewerkers al bekend zijn met Teams, vergt de overgang geen inwerktijd. En om het gebruiksgemak te benadrukken: je kan via verschillende devices bellen!

Eenvoudig switchen tussen devices

Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding. Het vaste toestel op je bureau is niet langer nodig. Je kan nog wel via dat toestel bellen, maar je kan net zo makkelijk via de app op je laptop of desktop verbinding maken: net als met beeldbellen, maar dan zonder beeld! Een ander voordeel is dat je tijdens een gesprek eenvoudig kan switchen tussen devices. Stel: je wordt gebeld tijdens een autorit, je voert het gesprek verder via je mobiele telefoon terwijl je naar je werkplek loopt en handelt het gesprek af via je laptop!

Wij verzorgen de volledige implementatie

Bellen via Teams is een uitbreiding van Microsoft 365. In sommige gevallen valt de dienst binnen je bestaande licentie, in andere gevallen heb je aan aanvullende licentie nodig. Voor een vast bedrag per maand maak je gebruik van deze dienst. Wij verzorgen de volledige implementatie: je kan zelf aangeven vanaf welke devices je gebruik wil maken van Teams bellen. Je vaste en mobiele nummers koppelen we aan de app. Bovendien profiteer je van de continue doorontwikkeling van Microsoft Teams.

Communiceren met één klik

Verhoogde effectiviteit is het grote voordeel van bellen via Teams: je kan met één klik communiceren, via het device waar jij voor kiest. Eén app voor al je communicatieoplossingen, waarbij je geen vaste toestellen meer nodig hebt en je bestaande nummers behouden blijven! Ook een geschikte oplossing om de bereikbaarheid tijdens het thuiswerken te vergroten. Lees hier meer over professionele communicatie tijdens het thuiswerken.

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen met het implementeren van bellen via Microsoft Teams? Bekijk dan onze dienstenpagina of stuur mij een mail, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. We helpen je graag verder!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Evert Meijeren,
hij vertelt je er graag meer over

Control Center Tredion Engineer

Stuur een e-mail
Evert Meijeren

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: