5G vanaf vandaag actief op het netwerk van KPN
Tip

5G vanaf vandaag actief op het netwerk van KPN

Klaar voor de toekomst met 5G!

Vanaf vandaag (28 juli 2020) activeert KPN haar vernieuwde mobiele netwerk in Nederland. De komst van 5G is een nieuwe mijlpaal voor het mobiele netwerk van KPN. Met 5G krijg je een nieuwe frequentie voor mobiel internet, waarmee het netwerk weer helemaal klaar is voor de toekomst.

5G vanaf vandaag actief op het netwerk van KPN

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie mobiel internet en de opvolger van 4G. Eén van de grootste voordelen van 5G ten opzichte van 4G is de lage latency, oftewel: een snellere reactietijd van het netwerk. Met 5G kunnen we straks met meer mensen tegelijk nóg sneller en soepeler muziek downloaden, films streamen, bestanden delen en videobellen via onze mobiele telefoons. Zelfs op drukke plekken, zoals in stadions of op festivals. Maar 5G gaat verder. Zo wordt 5G ook belangrijk voor de zorg, veiligheid, landbouw en alle andere sectoren waar een snelle reactietijd van machines van groot belang is. KPN neemt (zakelijk) Nederland hiermee de toekomst in, naar een betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig 5G-netwerk.

Frequentie

We activeren 5G nu op bestaande frequenties die we eerder voor andere mobiele netwerken gebruikten. De specifieke 5G-frequentie die hogere snelheden mogelijk maakt, is namelijk pas in 2022 beschikbaar voor Nederlandse telecomaanbieders. Vanaf dan kunnen klanten gebruik maken van de hogere internetsnelheid van 5G.  Met de komst van 5G zal er voor de klant niet direct veel merkbaar verschil zijn ten opzichte van 4G. Door de modernisering van ons mobiele netwerk wordt de snelheid van 4G hoger, en 5G zal qua ervaring gelijk zijn aan de ervaring op 4G.

Hoe gebruik je 5G?

 • Met een 5G-toestel, 5G-dekking en een KPN-abonnement (ongeacht welk KPN-abonnement)
 • Alle huidige en nieuwe KPN-abonnementen zijn 5G ready, daar betaalt de klant niets extra’s voor.

5G ready

Sommige toestellen hebben nog een software-update nodig voordat ze verbinding kunnen maken met het 5G-netwerk. Deze updates worden verstuurd door de toestelleveranciers. Daar krijgt de klant automatisch bericht van op het toestel. We weten dat voor de volgende toestellen nog updates beschikbaar komen:

 • OPPO Find X2 Lite 5G (CPH2005)
  Software update verschijnt naar verwachting in september 2020
 • Samsung Galaxy S20 5G Dual-SIM + eSIM (SM-G981B)
  Software update verschijnt naar verwachting in augustus 2020
 • Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Dual-SIM + eSIM (SM-G988B)
  Software update verschijnt naar verwachting in augustus 2020
 • Samsung Galaxy S20+ 5G Dual-SIM + eSIM (SM-G986B)
  Software update verschijnt naar verwachting in augustus 2020

Blijf op de hoogte

Meer weten over onze telecom oplossingen? Lees dan hier meer. Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in IT? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips, tricks en nieuws!
Schrijf je direct in!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: