Inzicht in jouw data; Tredions ervaring met Power BI
Blog

Inzicht in jouw data; Tredions ervaring met Power BI

Bij Tredion maken we al meer dan twee jaar gebruik van PowerBI. Wat PowerBI is en wat onze ervaringen zijn beschrijft Luuk Vaessen in deze blog. Hij geeft gelijk een aantal tips, voor wanneer jij ook gebruik wil maken van deze veelzijdige en toekomstgerichte tool.

Inzicht in jouw data; Tredions ervaring met Power BI

Wat is PowerBI?

Elke ondernemer heeft veel data tot zijn beschikking. Met PowerBI hebben wij een zeer uiteenlopend aantal dashboards in gebruik. Daarmee kunnen wij – bij – sturen en sneller en beter beslissingen nemen, om onze klanten nog beter van dienst te zijn!

Waarom PowerBI?

Wij maken gebruik van diverse systemen – CRM, Financieel, PSA. Wij willen beslissingen nemen op basis van informatie over deze applicaties heen. Informatie gaat natuurlijk leven met behulp van dashboards. PowerBI is marktleider op dit gebied, en je hebt direct de mogelijkheid om de dashboards in bijvoorbeeld Microsoft Teams te delen.

Wat zijn onze ervaringen?

Dashboarding is geen ‘plug and play’. Het is een way of life! Wij zijn twee jaar geleden begonnen, maar het is nooit klaar. En het belangrijkste is dat het moet gaan leven in je organisatie. Het grootste risico van Business Intelligence is dat je een fantastisch dashboard bouwt met alle informatie, maar dat het niet gebruikt wordt. PowerBI is slechts een tool. Beetje gek voor een blog over PowerBI: eigenlijk is de keuze of je Tableau, PowerBI of Qlik Sense gaat gebruiken niet relevant. Elke tool heeft zijn voor- en nadelen!

Wat zijn onze tips voor het gebruiken van PowerBI?

  1. Begin zo eenvoudig mogelijk: natuurlijk heb je heel veel vragen die je graag beantwoord wil zien. Maar zeker wanneer je over applicaties heen gaat, wordt het snel erg complex.
  2. Je financiële data is vaak een prima vertrekpunt. Die data is namelijk goed gestructureerd.
  3. Neem je organisatie mee: adoptie is ook voor dashboarding en PowerBI zeer belangrijk!
  4. Uit ervaring weten we dat je PowerBI niet direct moet aansluiten op je bron. Want als er één veld verandert in je brondata, kan dat leiden tot een onbruikbaar dashboard! Voor 95 procent van het MKB is een DataHub de oplossing als ‘buffer’. Vanuit de applicaties trek je alle data naar de DataHub. In de hub voeg je een stuk logica toe, en daarop prik je de PowerBI in.

Veel mogelijkheden en voordelen

De mogelijkheden van Microsoft PowerBI zijn enorm. We zien dat zelfs de grootste organisaties in de meeste valkuilen trappen: niet gebruikte dashboards, of dashboards die na bijvoorbeeld een paar maanden niet meer werken. Het is niet een geval van één keer neerzetten en klaar, en ook niet van ‘plug-and play’. Maar ons heeft PowerBI enorm veel gebracht! We kunnen veel makkelijker sturen!

Wil jij ook de PowerBI way of life?

Wanneer jij er ook van doordrongen bent dat inzicht in data cruciaal is om jouw onderneming naar the Next Level te brengen, nodigen we je van harte uit deel te nemen aan onze inspiratiesessies. Je kan ook altijd contact met mij opnemen wanneer je vragen hebt.

Neem contact op

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Luuk Vaessen,
hij vertelt je er graag meer over

Business Controller

Stuur een e-mail
Luuk Vaessen

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: