Hoe neem je een online vergadering op in Teams?
Tip

Hoe neem je een online vergadering op in Teams?

Er is een verandering doorgevoerd in Microsoft Teams met betrekking tot het opnemen van vergaderingen. In deze blog leg ik je uit wat er is veranderd én hoe jij nu je vergaderingen gemakkelijk kunt opnemen!

Hoe neem je een online vergadering op in Teams?

Een vergadering opnemen in Teams

Voorheen werden vergaderingen die je opnam via Teams opgeslagen in Stream. Voortaan worden deze vergaderingen automatisch opgeslagen in OneDrive. In onderstaande video leg ik uit wat dit voor jou betekent. Ook leg ik uit hoe je een vergadering direct opneemt in Teams. Liever geen video? Lees dan hieronder verder!

In 3 stappen een vergadering opnemen

Stap 1: Start een vergadering en klik op ‘Opname starten’. In het scherm krijg je nu een rood rondje te zien en een melding dat de opname is gestart.

Screenshot Microsoft Teams opname starten

Screenshot Microsoft Teams opname gestart

Stap 2: Als je de opname wilt stoppen klik je opnieuw op de drie punten en klik je op ‘Opname stoppen’.

Screenshot MS Teams opname stoppen

Stap 3: De opname kun je terugvinden in je OneDrive. Je kunt deze zowel via je de verkenner op je device benaderen als via de webversie van OneDrive via office.com. Er is automatisch een map ‘Opnamen’ aangemaakt waar je de opnamen kunt vinden. De vergadering is ook te vinden in de chat van de vergadering. Deze verdwijnt op den duur wel weer tussen de chatgeschiedenis.

Opnamen opslaan in OneDrive

Vergaderingen worden nu dus opgeslagen in je OneDrive. Ook wordt een kopie van de opname gedeeld met de deelnemers van de vergadering.

Let op: na 60 dagen worden deze video’s verwijderd uit je OneDrive. Dit is zo ingesteld om de opslag te beperken. Heb jij belangrijke vergaderingen opgenomen die je langer dan 60 dagen wilt bewaren? Verplaats deze dan van OneDrive naar een andere (veilige) plek. Houd er rekening mee dat het nog niet bekend is of het bestand, nadat je deze hebt verplaatst, alsnog wordt verwijderd. We verwachten dat deze op een andere locatie niet wordt verwijderd, maar hier is tot op heden niks over bekend.

Wil je dat de opnamen helemaal niet worden verwijderd uit je OneDrive? Dat kunnen wij voor je instellen door middel van een policy. Hulp nodig? Neem dan hier contact op.

Ook slimmer werken met Teams?

Wil je meer handige tips over werken in Microsoft Teams? Bekijk dan de tips in ons Kenniscentrum of ga naar ons YouTube kanaal en bekijk de afspeellijst met Microsoft Teams tips. Wij helpen je graag verder!

Meer Microsoft Teams tips

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: