Laat jouw medewerkers leren met Microsoft Viva
Blog

Laat jouw medewerkers leren met Microsoft Viva

Wil jij jouw medewerkers een out-of-the-box leeromgeving bieden? Ga dan aan de slag met Viva Learning.  Naast je leeromgeving kun je Viva ook inzetten om de verbondenheid van jouw medewerkers te verhogen (Viva Connections), inzicht te krijgen in productiviteit (Viva Insights) en om als een kennisplatform in te zetten (Viva Topics). In deze blog vertel ik je er meer over!

Laat jouw medewerkers leren met Microsoft Viva

Wat is Microsoft Viva?

Microsoft Viva is een tool om de verbondenheid van jouw medewerkers te verbeteren. Binnen Viva zijn er vier verschillende onderdelen om je hierbij te helpen. Deze tool is goed geïntegreerd in het Microsoft platform, waardoor jij op één centrale plek het beheer over jouw medewerkers hebt. Jouw medewerkers kunnen met hun bestaande Microsoft account inloggen op Viva.

1. Viva Connections

Ik start met Viva Connections. Zeker in de tijd van hybride werken en thuiswerken kan het zo zijn dat jouw medewerkers zich minder verbonden voelen met de werkvloer. Ze werken immers gedeeltelijk thuis of hebben een langere tijd thuis gewerkt. Daarnaast missen ze uitstapjes, de lunch en andere bijeenkomsten. Met Connections zorg je ervoor dat alle informatie goed terecht komt bij jouw medewerkers. Het gaat allemaal om de gebruikerservaring! En wat is er mooier dan dat alles bij elkaar komt in Microsoft Teams. Je SharePoint Intranet pagina, je belangrijke Yammer post, belangrijke berichten in Teams en een inzichtelijke dashboard. Een overzicht met alle informatie die er voor jou als medewerker toe doet.

Meer informatie over de mogelijkheden van Viva Connections? Bekijk de video van Microsoft hier of neem direct contact met mij op!

Microsoft Viva Connections

2. Viva Learning

Je blijven ontwikkelen is voor elke organisatie belangrijk. Voor medewerkers is het dan ook belangrijk om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Viva Learning helpt organisaties om deze kennis onderdeel te maken van hun bedrijfscultuur. Zo kunnen medewerkers eenvoudig nieuwe trainingen en cursussen gaan ontdekken, volgen en delen in de organisatie. Je kunt trainingen toevoegen vanuit je eigen omgeving of vanuit een andere platform zoals LinkedIn Learning. Ook heb je de mogelijkheid om opleidingen toe te wijzen en bij te houden van jouw medewerkers. Viva Learning is verbonden aan Microsoft Teams. Hierdoor kun je alle communicatie en het delen van de content via Microsoft Teams laten lopen. Geen losse platformen meer, maar alles geïntegreerd binnen Microsoft. Handig, hé?

Meer informatie over de mogelijkheden van Viva Learning? Bekijk de video van Microsoft hier of neem direct contact met mij op!

Viva Learning screenshot

3. Viva Insights

Een andere tool binnen Microsoft Viva is Viva Insights. Binnen Insights gaat het om het sociale welzijn van je team en organisatie. Hierin komt alle informatie samen om jouw productiviteit als persoon én als team te stimuleren. Ook wordt er gelet op de gezondheid van jezelf en jouw medewerkers. Denk aan reminders om je rust te pakken, een mindfulness sessie, focus tijd inplannen of een tip om je directe collega weer een keer te spreken. Voor jouw medewerkers dus een handige tool!

Als manager, organisatiebreed of als persoon kun je informatie inzien. Deze informatie kan waardevol zijn om te zien of er teams zijn waar gebruikers tegen bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s aanlopen. Ook zal Viva Insights medewerkers aanmoedigen om agenda’s te blokken, prioriteiten te stellen en focus in te stellen. Dit helpt hen om zich te kunnen focussen op hun belangrijke taken.

Meer informatie over de mogelijkheden van Viva Insights? Bekijk de video van Microsoft hier of neem direct contact met mij op!

Viva Insights

3. Viva Topics

Het laatste onderdeel kinnen Microsoft Viva is Viva Topics. Dit is een intelligent kennissysteem. Met behulp van Artificial Intelligence wordt de juiste informatie over diverse apps, maar ook documenten, aan de juiste personen getoond. Daarnaast kunnen zogenoemde ‘kennis managers’ kennis toevoegen aan Viva Topics. Alle informatie binnen jouw Microsoft-omgeving komt samen in Topics. Zo kun je zogenaamde topics cards beschikbaar maken waarin documenten, clips en personen gekoppeld worden aan een bepaald onderwerp. Een topic card kan bijvoorbeeld gaan over een bepaald project: alle informatie over het project, verspreid over verschillende locaties, komt hier samen. Zo kunnen je medewerkers snel bij de juiste informatie komen. Efficiënt, he?

Meer informatie over de mogelijkheden van Viva Topics? Bekijk de video van Microsoft hier of neem direct contact met mij op!

Screenshot Viva Topics

Benut jij alle kansen binnen Microsoft 365?

Zoals je leest is er veel mogelijk binnen het Microsoft platform. Wil je de mogelijkheden ontdekken? Plan dan een kosteloze Microsoft Discover workshop in. Tijdens de (online) workshop nemen we je mee door Microsoft 365 en ervaar je de moderne werkplek. Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder!

Plan een kosteloze workshop

 

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: