Microsoft 365 Copilot: dé AI-tool die je niet mag missen
Blog

Microsoft 365 Copilot: dé AI-tool die je niet mag missen

In deze blog duiken we in Microsoft 365 Copilot: jouw persoonlijke AI-assistent. Onze collega Tim Kerseboom legt uit wat Copilot is en waarom je als mkb-bedrijf aan de slag moet gaan met deze Next Level tool.

Microsoft 365 Copilot: dé AI-tool die je niet mag missen

Gepubliceerd op 07-03-2024

Wat is Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot is jouw persoonlijke assistent in Microsoft 365, vergelijkbaar met ChatGPT, maar dan speciaal voor onder andere applicaties zoals Teams, Word, Excel en Outlook. Het helpt je tijd te besparen door het schrijven van e-mails, het automatiseren van presentaties en het geven van inzicht in jouw prioriteiten. Copilot integreert naadloos met de tools die je al gebruikt, waardoor je efficiënter kunt werken zonder je zorgen te maken over privacy of veiligheid.

Waarom aan de slag met Copilot?

Microsoft 365 Copilot verandert de manier waarop je werkt. Deze AI-tool is essentieel voor elk toekomstgericht bedrijf dat klaar is voor de volgende stap. Ga je hier niet mee aan de slag, dan kan je zomaar een achterstand oplopen ten opzichte van je concurrenten.

Gratis versie van Copilot

De gratis Copilot-versie, toegankelijk via Bing voor zowel privé- als zakelijk gebruik, biedt toegang tot ChatGPT-4 zonder extra kosten. Voor persoonlijke toegang tot Copilot in Bing, klik hier. Zakelijke gebruikers kunnen hier toegang krijgen tot Microsoft Copilot in Bing.

Voorbeeld Copilot Bing screenshot

Copilot for Microsoft 365

De Copilot for Microsoft 365-licentie kun je per gebruiker in een jaarlicentie toevoegen aan je Microsoft 365-account. Als je beschikt over deze licentie, dan integreert Copilot met de Microsoft 365-applicaties: Teams, Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Op termijn gaat Copilot ook in de andere applicaties geïntegreerd worden.

Met deze licentie kun je ook je eigen persoonlijke assistenten bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld alle data uit je ERP- of CRM-pakket uploaden en bevragen of een chatbot maken voor collega’s. De mogelijkheden zijn enorm breed. Voor iedereen is er een praktische toepassing.

Update voor het mkb

  1. Copilot komt medio maart/april 2024 in het Nederlands beschikbaar.
  2. De data blijft binnen jouw eigen Microsoft-omgeving, waardoor het veilig te gebruiken is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de gratis versie van ChatGPT.
  3. Het is zaak dat we, voordat we Copilot activeren, inzicht verkrijgen in de rechtenstructuur en deze naar wens inrichten. Zo zorgen we ervoor dat gebruikers niet bij verkeerde informatie kunnen komen. Meer weten? Lees dan onze blog over datamanagement als basis voor AI.

Ontdek de Copilot starterkit

Om je te helpen bij de implementatie, hebben wij een starterkit ontwikkeld. Deze starterkit bestaat uit vijf stappen:

  1. Inspiratiesessie: ontdek de mogelijkheden van AI en ervaar hoe Copilot problemen oplost met live demo’s.
  2. Testfase voor directie en management: duik in een exclusieve proefperiode, voorbereid met wekelijkse check-ups.
  3. Grip op je data-sessie: leer hoe je je data beheert en optimaliseert, essentieel voor het effectief inzetten van AI.
  4. Training: verbeter je dagelijkse werk door praktische training, afgestemd op jouw behoeften.
  5. Community: deel ervaringen en blijf op de hoogte met onze maandelijkse updates.

Open de starterkit voor meer informatie over het stappenplan en de bijbehorende investering. Wil je aan de slag met Microsoft 365 Copilot? Neem dan contact op met jouw persoonlijke adviseur of stuur een e-mail naar advies@tredion.nl.

Informatie starterkit

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Tim Kerseboom,
hij vertelt je er graag meer over

Adviseur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Tim Kerseboom

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: