Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over
Projectbegeleider / Adoptie Specialist
Artificial Intelligence (afgekort AI) is een toonaangevende technologie die voortdurend evolueert. Nieuwe artikelen over dit onderwerp verschijnen regelmatig en de verschillende termen vliegen je om de oren. We begrijpen dat het lastig is om het overzicht te behouden. Daarom hebben we in deze blog de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rij gezet.
Laten we beginnen met de basis: wat is AI? AI staat voor Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. AI kan redeneren, plannen, leren en taal begrijpen. Het brein achter kunstmatige intelligentie heet ‘machine learning’. De machine leert van gegevens en wordt op deze manier steeds slimmer.
Deze technologie is al aanwezig in jouw auto, smartphone, Siri, Cortana, wasmachine, webshops. AI is echter voortdurend in ontwikkeling. Met Next generation AI verwijzen we naar de volgende fase van kunstmatige intelligentie en AI-toepassingen.
Eén van de bekendste chatbots die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie is ChatGPT. ChatGPT is in november 2022 gelanceerd. GPT staat voor Generative Pretrained Transformer (Generatief Vooraf Getrainde Transformator). Dit houdt in dat het prototype data verzamelt van het internet.
Bing is de zoekmachine van Microsoft en wordt gebruikt in de internetbrowser Microsoft Edge. Als je aan de slag wilt met AI in je internetbrowser, dan moet je gaan voor Bing. Bing is namelijk de eerste zoekmachine waarin AI is verwerkt. Om Bing te gebruiken heb je geen account nodig en het is gratis.
Wat is er mogelijk met de chatbot van Bing?
Let wel op, deze technologie staat nog in de kinderschoenen. Controleer dus altijd goed de resultaten en wees hier kritisch op. In de onderstaande video laten we zien hoe Bing werkt aan de hand van een voorbeeld!
Bing is slechts het begin, want Microsoft wil grotere stappen zetten met de introductie van Copilot. Een baanbrekende ontwikkeling die ChatGPT verbindt met de applicaties van Microsoft 365. Veel van deze applicaties gebruik je dagelijks, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams.
In PowerPoint kan Copilot je bijvoorbeeld helpen bij het creëren van prachtige presentaties en in Outlook kun je lange e-mails samenvatten en voorgestelde antwoorden genereren. In Teams maakt Copilot vergaderingen productiever door belangrijke discussiepunten samen te vatten en suggesties te doen voor actiepunten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die Copilot biedt. Voor meer informatie kun je terecht op het officiële blog van Microsoft. Bekijk ook de introductievideo hieronder!
Momenteel is Copilot nog niet beschikbaar. We houden jullie natuurlijk op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn! Vragen? Neem dan contact met ons op!
Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over
Projectbegeleider / Adoptie Specialist