Je achtergrond aanpassen in Microsoft Teams
Tip

Je achtergrond aanpassen in Microsoft Teams

We zijn sinds een aantal weken gedwongen om vanuit huis te gaan werken. Maar zeg nou zelf, een wasje zichtbaar op de achtergrond tijdens het videobellen of vergadering daar zit toch niemand op te wachten? Of wat dacht je van één van je kids die op de achtergrond aan het knutselen is. Gelukkig heeft Microsoft deze week de oplossing toegevoegd in Teams om zelf jouw achtergrond te kiezen.

Je achtergrond aanpassen in Microsoft Teams

Je kunt je achtergrond al een tijdje blurren maar sinds deze week kun je nu ook je achtergrond aanpassen in andere afbeeldingen. Even wegdromen aan het strand, een fancy kantoor of een feestachtergrond. Het is allemaal mogelijk!  

Hoe kun je je achtergrond aanpassen?

Bekijk onderstaande video of volg de verdere instructie hieronder.

 

Voordat je gaat deelnemen aan een vergadering krijg je onderstaand scherm in beeld. Je kunt door op het tweede schuifje te klikken je schermafbeelding aanpassen voordat je start aan jouw vergadering.

Screenshot Microsoft Teams vergadering

 

Mocht je al in de vergadering zitten en je achtergrond later nog willen aanpassen kun je tijdens je vergadering op de 3 puntjes klikken en doorklikken op: “achtergrond effecten weergeven“.

Screenshot Microsoft Teams achtergrond aanpassen

 

Alle achtergronden worden weergegeven aan de rechterkant van het venster.

Screenshot Microsoft Teams achtergrondinstellingen

Wil je een eigen afbeelding instellen als achtergrond? Dat kan. Nog niet in de Microsoft Teams app maar je kunt wel jouw afbeelding neerzetten in de map: AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads waardoor je ze kunt selecteren in de Microsoft Teams app. Wil je geautomatiseerd een aantal foto’s wegzetten bij al jouw collega’s zodat deze tevoorschijn komt in hun Microsoft Teams app? Dat kan! Vraag ons naar de mogelijkheden.

Meer Microsoft Teams tips

Wil je nog meer handige tips over het optimaal werken in Microsoft Teams? Lees dan meer van onze blogs in het kenniscentrum of bekijk onze afspeellijst met praktische Microsoft Teams tips op YouTube. Denk aan het organiseren van een webinar organiseren, het beheren van je taken of  je achtergrondgeluid dempen.

Meer Microsoft Teams Tips!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Engeline Schellekens,
ze vertelt je er graag meer over

Projectbegeleider / Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Engeline Schellekens

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: