4 redenen waarom wij enthousiast zijn over de nieuwe Edge browser!
Blog

4 redenen waarom wij enthousiast zijn over de nieuwe Edge browser!

Voorheen gebruikte men vaak Internet Explorer, echter waren de meningen over deze browser nogal verdeeld. Microsoft wilde het daarna beter doen met de introductie van de Microsoft Edge browser, maar hiermee konden ze niet concurreren met één van de grootste en populairste browsers van de afgelopen 10 jaar; Google Chrome. Met ‘de nieuwe Edge browser’ heeft Microsoft het anders aangepakt, namelijk door de nieuwe browser te baseren op chromium. Wat betekent dat? Microsoft heeft gebruikgemaakt van het chromium platform (waar ook Google Chrome op draait) als basis voor het vernieuwde Microsoft Edge. Dat betekent dus, veel voordelen van Google Chrome, maar dan in een Microsoft jasje. Dat geeft ontzettend veel nieuwe mogelijkheden in combinatie met Microsoft 365! Lees hieronder de 4 beste functies van de Edge browser.

4 redenen waarom wij enthousiast zijn over de nieuwe Edge browser!

#1: Collecties……
Ik ben zelf helemaal fan van de Collecties functie in Edge! Deze functie zorgt ervoor dat je gemakkelijk sites kunt opslaan en terugvinden. Het is een bewaar functie die overzichtelijker is dan ‘favorieten’ en ook nog eens veel simpeler te benaderen is. Je kunt met een druk op de knop een collectie starten en wanneer je een site wilt toevoegen open je de juiste collectie en voeg je de huidige pagina toe. Je kunt zelfs een notitie toevoegen in je collectie. Dit kan heel handig zijn als je ergens onderzoek naar doet of wanneer je informatie van een bepaald onderdeel verzameld. Zo kun je gemakkelijk informatie bundelen en later gemakkelijk terugvinden.
Screenshot Microsoft Edge Collecties

#2: Makkelijke integratie met je Microsoft 365 account
Doordat Edge ook onderdeel is van Microsoft, hebben ze een gemakkelijke koppeling gemaakt met jouw Microsoft365 account. Ben je ingelogd, dan kun je op je startscherm direct naar je officeapplicaties navigeren, je apps en zelfs de zoekbalk gebruiken om documenten te zoeken! Dat betekent, minder zoeken en dus ook klikken.
Screenshot Microsoft 365 apps

#3: Zoeken binnen en buiten de organisatie
De homepagina van Edge heeft veel weg van de www.office.com pagina wanneer je ingelogd bent. Je kunt je recente acties bekijken die je binnen Microsoft 365 hebt gedaan. Zoals SharePoint sites en bestanden die je het laatst hebt geopend. Daarnaast zie je de recente activiteit van bestanden waarin collega’s hebben gewerkt (uiteraard alleen de bestanden waar je samen toegang tot hebt 😉). Zoek je informatie? Gebruik de zoekbalk op deze pagina om via BING te zoeken, maar ook om in de Microsoft 365 omgeving te speuren!
Screenshot Microsoft Edge browser

#4: Insluitend lezen
Soms kunnen nieuwspagina’s, blogs, of andere tekst voorzieningen lastig te lezen zijn door alle extra informatie eromheen. Met de knop ‘insluitend lezen’ verwijder je al de extra zaken op een pagina en kun je geconcentreerd lezen en focussen op alleen de tekst.
Screenshot Microsoft Edge insluitend lezen

Screenshot Microsoft Edge

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen?

Dat kan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte met tips, tricks, nieuws én de laatste innovaties in jouw sector.
Schrijf je direct in!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Lisa van Rijn-Knegten,
ze vertelt je er graag meer over

Microsoft 365 Adoptie Specialist

Stuur een e-mail
Lisa van Rijn-Knegten

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: