Afspraak is afspraak!
Blog

Afspraak is afspraak!

Voor een optimale samenwerking binnen je team is het maken van heldere, eenduidige afspraken van groot belang. Dat was al zo in een normale kantoorsituatie, maar helemáál in deze tijden waarin online werken en vergaderen zo’n opleving beleven. Om het overzicht hierbij te bewaren, is het essentieel om als leidinggevende spelregels op te stellen waaraan iedereen zich moet houden. En graag wil houden, omdat je ze samen hebt bedacht.

Afspraak is afspraak!

Microsoft Teams

Voor informatie-uitwisseling binnen een team en online vergaderen zijn platforms zoals Microsoft SharePoint en chatdiensten zoals Microsoft Teams ideaal. Maar als je als leidinggevende met je mensen geen duidelijke afspraken maakt over hoe deze toepassingen te gebruiken, is de kans groot dat je binnen de kortste keren het overzicht verliest. In Microsoft Teams bijvoorbeeld kan in principe iedereen een communicatiekanaal over een bepaald thema aanmaken. Om te voorkomen dat hierin al snel een wildgroei ontstaat, is het zaak om met je teamleden van tevoren duidelijke afspraken te maken over op welke wijze zo’n communicatiekanaal wordt aangemaakt.

Anytime, anyplace, anywhere

Heb je met je mensen eenmaal eenduidige afspraken gemaakt over hoe om te gaan met dergelijke online platformen, dan heb je een krachtig instrument in handen om anytime, anyplace en anywhere te werken. Zo kun je met Microsoft Teams snel en eenvoudig bestanden delen met collega’s en klanten, en ook tegelijkertijd in dezelfde documenten werken. En dat zowel op desktops als mobiele apparaten.

Security awareness

Nu het online delen van bedrijfsinformatie een steeds hogere vlucht neemt, neemt ook het gevaar van cybercrime toe. Daarom is het belangrijk om je medewerkers hierop extra alert te maken. Door hen bewust te maken van het belang van een optimale databeveiliging, creëer je security awareness. Dat kun je concreet maken door maatregelen zoals two factor authenticatie en het plaatsen van beveiligingscodes op devices (zoals laptops, tablets en smartphones), zodat kwaadwillenden bij verlies of diefstal van deze apparatuur daar niet zonder meer op kunnen inloggen. Ook met het oog op privacywetgeving is een optimaal security level tegenwoordig een eerste vereiste. Zo ben je bij een datalek met privacygevoelige informatie verplicht om dat te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Door goed op de hoogte te zijn van deze regelgeving, voorkom je dat je als organisatie in de problemen raakt.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier alles over de Tredion security awareness oplossing.

Maak goede afspraken. Juist nu!

Voor een optimale (online) samenwerking binnen je team zijn goede afspraken een eerste vereiste. Juist nu! Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op of lees mijn blog over de 3 kenmerken van een efficiënt werkend team.
Lees de blog hier!

Meer weten over dit artikel?

Maak kennis met Roy de Bruijn,
hij vertelt je er graag meer over

Commercieel directeur / ICT Strateeg

Stuur een e-mail
Roy de Bruijn

Meer artikelen

Wij werken o.a. samen met deze partners: